2016-12-15 21:49:15
Φωτογραφία για Ασφαλιστές στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Τους προσφέρουν «φως νερό τηλέφωνο» και μισθό με αντάλλαγμα το χαρτοφυλάκιο...
Το θεατρικό έργο του Άρθουρ Μίλλερ «Ο θάνατος του εμποράκου» θυμίζει το σκηνικό που στήνεται τον τελευταίο χρόνο στην αγορά των διαμεσολαβούντων καθώς καταγράφονται τάσεις περαιτέρω συγκέντρωσης, με τα μικρότερα γραφεία να υποχρεώνονται σε λουκέτο και συγχωνεύσεις με μεγαλύτερα.

 Όσο πλησιάζει η ώρα των αλλαγών στα φορολογικά, τόσο και εντείνονται οι συζητήσεις μεταξύ μικρότερων και μεγαλύτερων σχημάτων για συνενώσεις και συγχωνεύσεις.

Παράλληλα, ορισμένα επιχειρηματικά σχήματα που εκπροσωπούν και ξένες ασφαλιστικές εταιρείες, από τρίτες χώρες, με την μορφή της Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών, αναζητούν, όπως πληροφορείται το nextdeal.gr, νέους συνεργάτες μεταξύ των ανεξάρτητων πρακτόρων, στους οποίους προσφέρουν «στέγη», «μισθό» και μπόνους με αντάλλαγμα το χαρτοφυλάκιο τους. Με τον τρόπο αυτό ο ανεξάρτητος πράκτορας μεταβάλλεται σταδιακά σε μισθωτό υπάλληλο, ωστόσο εξασφαλίζει την επιβίωση του.


Οι κινήσεις αυτές, όπως εκτιμούν στην αγορά, θα ενταθούν καθώς οι νέες απαιτήσεις της νομοθεσίας όπως η κατάθεση φορολογικής ενημερότητας, αλλά και τα νέα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια στα μικρού μεγέθους ανεξάρτητα γραφεία.

Ωστόσο αυτή η «βίαιη» συγκέντρωση κάτω από μεγαλύτερα σχήματα αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό και από τις ασφαλιστικές εταιρείες καθώς η «διανομή» αποκτά πιο ισχυρή δύναμη διαπραγμάτευσης έναντι των ασφαλιστικών εταιρειών και των διευθυντών πωλήσεων, οι οποίοι διαπιστώνουν μέρα με την ημέρα ότι συνδιαλέγονται με όλο και λιγότερους διαμεσολαβητές, οι οποίοι όμως αυξάνουν τις απαιτήσεις τους.

Και όλα αυτά σε μία ασφαλιστική αγορά η παραγωγή της οποίας κυρίως στις γενικές ασφαλίσεις συρρικνώνεται και οι ανάγκες ρευστότητας εντείνονται.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ