2016-12-16 18:17:57
Φωτογραφία για ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΜΕΡΚΕΛ: ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΔΝΤ
Τον προβληματισμό του για τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη διαπραγμάτευση εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ επισημαίνοντας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ότι η καθυστέρηση της απόφασης σχετικά με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα δημιουργεί ανησυχίες για την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης. 

Ο Πρωθυπουργός φέρεται κατά τις ίδιες πηγές να έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία που έχει η έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση (QE). Σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ ο κ. Τσίπρας συσχέτισε την καθυστέρηση στην απόφαση για τη συμμετοχή του ή μη και στην πολιτική αλλαγή στις ΗΠΑ που μπορεί να επηρεάσει τις ισορροπίες. Ακόμα ανέλυσε τις θετικές επιδόσεις της οικονομίας.

Στη συζήτηση όπως αναμενόταν τέθηκε και το ζήτημα των ευρω - τουρκικών σχέσεων που όπως σημείωναν κυβερνητικές πηγές βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή και ότι το Κυπριακό και το προσφυγικό έχουν ιδιαίτερη σημασία στο πλαίσιο αυτό. Ειδικότερα για το προσφυγικό ο κ
. Τσίπρας φέρεται να επανέλαβε τη σημασία διατήρησης της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας, ταυτόχρονα όμως ότι και άλλα κράτη της Ε.Ε. οφείλουν να αναλάβουν ευθύνη που τους αναλογεί τόσο άμεσα, σε επίπεδο μετεγκατάστασης και παροχής στελεχών, όσο και μακροπρόθεσμα.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την Καγκελάριο σχετικά με τις ελληνικές θέσεις για το Κυπριακό και τη σημασία των διμερών διαβουλεύσεων Ελλάδας - Τουρκίας, προκειμένου να υπάρξει επιτυχής έκβαση της πολυμερούς διάσκεψης για το ζήτημα. Τόνισε, παράλληλα, ότι η Ε.Ε. πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στην πολυμερή διάσκεψη.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δημογραφική γήρανση,
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δημογραφική γήρανση,
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ