2016-12-17 20:40:26
Φωτογραφία για Formula 1: H Williams ζητά επιστροφή του Massa
Με τη Mercedes να προσπαθεί ακόμη -όπως όλα δείχνουν- να λύσει τη δύσκολη εξίσωση της αντικατάστασης του Nico Rosberg και αφού πολλά ονόματα ακούστηκαν αλλά δεν «παίζουν», τώρα στο προσκήνιο βγαίνει και η Williams. 

Πώς; Aν υλοποιηθεί το τελευταίο σενάριο που θέλει τον Bottas να παίρνει τη θέση του παγκόσμιου πρωταθλητή στη Mercedes, τότε η Williams μένει με τον Lance Stroll, ένα νέο οδηγό χωρίς την εμπειρία και τα αγωνιστικά χιλιόμετρα που θα ήθελε η ομάδα. Ο Stroll σαν δεύτερος οδηγός πίσω από τον Φινλανδό ήταν μια καλή λύση για τη Williams, όμως αν ο Bottas φορέσει τη φόρμα της Mercedes, τότε θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα. Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής «L'Equipe», η Williams προσπαθεί να πείσει τον Massa να αλλάξει την απόφασή του να εγκαταλείψει την ενεργό δράση και να επανέλθει στις πίστες για το 2017. Το παραπάνω σενάριο υποστηρίζεται και από τις προχθεσινές δηλώσεις του Pat Symonds, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η ομάδα θα έχει μεγάλο πρόβλημα αν χάσει τον Bottas. Η Williams φαίνεται να απέρριψε την πρώτη προσφορά της Mercedes για τον Bottas, η οποία περιλάμβανε και μια γενναία «έκπτωση» της τάξης των 10.000.000 στερλινών στην προμήθεια κινητήρων.


Βέβαια επισήμως δεν επιβεβαιώνεται τίποτα από τα παραπάνω, όμως το καλά ενημερωμένο Autosport επιμένει πως η αρχική προσφορά ήταν αυτή. Ο Symonds δηλώνει πως θέλει τον Bottas στην ομάδα, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια έκανε πολύ καλή δουλειά και η εμπειρία του είναι πολύτιμη πλέον σε σύγκριση μάλιστα με αυτήν του «πρωτάρη» Stroll. Μάλιστα, σε δηλώσεις του στην Gazzetta dello Sport ο Symonds τόνισε πως «οι άνθρωποι συχνά υποτιμούν τη σημασία που έχει η συνέχεια σε μια ομάδα. Ο οδηγός είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους μηχανικούς και στα δεδομένα που αναλύονται συνεχώς και ένας οδηγός με εμπειρία στην ομάδα είναι έως και αναντικατάστατος, ειδικά τώρα που αλλάζουν και οι κανονισμοί». Ερμηνεύοντας την τελευταία αυτή αποστροφή του Symonds, βλέπουμε πως (πολύ σωστά) η Williams θέλει για το 2017 έναν οδηγό που έχει «γράψει χιλιόμετρα» στην ομάδα. Και αν τελικά ο Bottas μετακινηθεί στη Mercedes, η μόνη λύση είναι η επιστροφή του Massa. Ίσως, από αυτήν την άποψη, το ρεπορτάζ της «L'Equipe» να έχει μια μεγάλη δόση αλήθειας. kartgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ