2016-12-19 13:23:16
Φωτογραφία για 13χρονη παντρεύτηκε 20χρονο συγγενή της με τον οποίο είχε σχέση
Δικαστήριο στην Τυνησία ενέκρινε τον γάμο 13χρονης με 20χρονο συγγενή της, με τον οποίο έμεινε έγκυος. Ο γάμος ανάμεσα στο κορίτσι και τον γαμπρό της- που έγινε και σύζυγός της- έγινε στην περιοχή Kef στα βορειοδυτικά της χώρας, παρουσία των γονιών τους που προσπάθησαν να τον αποτρέψουν.

Ο δικαστής βασίστηκε στο άρθρο 227 του Ποινικού Κώδικα της χώρας, όπως εξηγεί η Daily Mail, που προβλέπει πως το σ... με ένα κορίτσι άνω των 15 ετών- χωρίς τη χρήση βίας- τιμωρείται με έξι χρόνια φυλάκισης, εκτός κι αν ο θύτης αποκαταστήσει το θύμα, οπότε η ποινή αναστέλλεται.

Η απόφαση προκάλεσε συζητήσεις και διαφωνίες στην Τυνησία, σχετικά με τη νομοθεσία της χώρας.

Δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από το κοινοβούλιο της χώρας την Τετάρτη ενώ ο πρωθυπουργός εξέφρασε την Παρασκευή την πρόθεσή του να προωθήσει αλλαγές στον εν λόγω νόμο.

Το γαμήλιο πάρτι, πάντως, που διοργανωνόταν για την 13χρονη ματαιώθηκε μετά την παρέμβαση των υπηρεσιών προστασίας παιδιών που ζήτησαν ακύρωση του γάμου.

«Όταν εμπλέκεται ένα 13χρονο κορίτσι δεν μπορούμε να μιλάμε για συναινετική σξουαλική σχέση. Είναι βιασμός» ανέφερε εκπρόσωπός τους, «το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη το συμφέρον του παιδιού».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ