2012-05-19 11:46:20
Φωτογραφία για ΙΤΑΛΙΑ: ΜΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΝΕΚΡΗ ΚΑΙ ΕΠΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Έξω από λύκειο στο Μπρίντιζι

Μια μαθήτρια νεκρή και επτά τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε μπροστά σε επαγγελματικό λύκειο στο Μπρίντιζι της νότιας Ιταλίας, σύμφωνα με τον Φαμπιάνο Αμάτι, αξιωματούχο της τοπικής υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τη La Repubblica, νεκρή είναι η 16χρονη μαθήτρια Μελίσα Μπάσι.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις.

Ωστόσο, οι πρώτες εκτιμήσεις των εισαγγελέων οδηγούν προς την μαφία: όλοι σχεδόν οι μαθητές προέρχονται από το χωριό Μεζάνιε, όπου, πριν λίγες ημέρες, εξερράγη το αυτοκίνητο του προέδρου της ένωσης εμπόρων κατά της μαφίας.

Επίσης, σήμερα Σάββατο, φθάνει στο Μπρίντιζι το «Καραβάνι κατά της μαφίας», μια πρωτοβουλία που, μεταξύ των άλλων, ευαισθητοποιεί τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, ζητώντας τους να μην πληρώνουν στις μαφιόζικες οργανώσεις, το «χαράτσι υποχρεωτικής προστασίας».


Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 07:45, την ώρα που οι μαθητές έμπαιναν στις τάξεις στο λύκειο Φραντσέσκα Μορβίλο Φαλκόνε, που ονομάστηκε έτσι από την σύζυγο του δικαστή Τζιοβάνι Φαλκόνε. Το ζευγάρι δολοφονήθηκε πριν από 20 χρόνια από την σικελική μαφία.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, εξερράγησαν δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί που είχαν τοποθετηθεί μέσα σε κάδο απορριμμάτων. Η έκρηξη ήταν μεγάλης ισχύος, αφού προκλήθηκαν ζημιές και σε καταστήματα που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων.

Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG24, ο Φαμπιάνο Αμάτι τόνισε άλλοι δύο μαθητές, από τους επτά που τραυματίστηκαν, είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ