2012-05-19 11:51:05
Φωτογραφία για ΔΕΙΤΕ: Φωτογραφίες με ρίσκο θανάτου
Αν ήθελε κάποιος να περιγράψει με εύσχημο τρόπο αυτήν την νέα μόδα, θα έλεγε ότι πρόκειται για ένα «ριψοκίδυνο φωτογραφικό σαφάρι» στην πραγματικότητα όμως είναι «ακροβασία χωρίς δίχτυ προστασίας».

Όλα ξεκίνησαν στη Ρωσία, σαν «παιχνίδι» εφήβων που αγαπούν «ακραία» την φωτογραφία. Είναι ουσιαστικά μια μόδα που κανείς δεν εξομολογείται στο μπαμπά και στη μαμά ότι του αρέσει και την ακολουθεί. Ο φωτογράφος λοιπόν σκαρφαλώνει σε ένα πολύ ψηλό σημείο για να φωτογραφήσει τον φίλο ή την φίλη του που τον ακολουθεί στην αναρρίχηση, αλλά στέκεται μερικά μέτρα πιο χαμηλά από τον φακό.

Όλο αυτό έχει αποκτήσει όνομα και λέγεται skywalking, δηλαδή «ουρανοπερπάτημα». Έχει γίνει πολύ δημοφιλές σπορ στην Ρωσία, γιατί θεωρείται, ότι εκτός από την αίσθηση της αδρεναλίνης να κτυπά κόκκινο, προσφέρει και την ευχαρίστηση, σε όσους το εξασκούν, να βγάζουν φωτογραφίες με μια εντελώς ασυνήθιστη προοπτική – το χάος κάτω τους.


Το skywalking δεν έχει απαγορευτεί μέχρι σήμερα, παρά τα δημοσιεύματα στον ρωσικό και διεθνή τύπο, ο οποίος, ναι μεν χαίρεται να παρουσιάζει τις εν λόγω εντυπωσιακές φωτογραφίες, αλλά συγχρόνως «κάνει κήρυγμα» ότι το skywalking θα πρέπει να επιτρέεπται μόνο εφόσον οριστούν ρητοί κανόνες ασφαλείας,κατά τα πρότυπα εκείνων των extreme sports.

Το αυτί των Ρώσων εφήβων όμως δεν ιδρώνει. Πλέουν πανευτυχείς σε πελάγη αυτοθαυμασμού, όταν γνωστοί και άγνωστοί τους, ανά την υφήλιο, «κάνουν λάικ» στις skywalking φωτογραφίες τους και ζητούν κι άλλες.

Και φυσικά, όπως είναι αναμενόμενο, η μόδα έχει ήδη να εξαπλώνεται και εκτός Ρωσίας.

Κάντε κλικ για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγέθυνση.

 coolspotting.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ