2016-12-20 03:26:14
Φωτογραφία για Ενέδρα – εφιάλτης για τους ηλικιωμένους στην Κάτω Αχαΐα! Προβληματίζονται οι πολίτες με τα αυξημένα κρούσματα
Προβληματισμός επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Κάτω Αχαΐας με τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα επίθεσης σε ηλικιωμένους και μάλιστα σε συγκεκριμένο σημείο.

Μία από τις επιθέσεις περιγράφει στο dytikanea.gr κάτοικος της Κάτω Αχαΐας όταν το απόγευμα της Τετάρτης προσπάθησε ο πατέρας του να περάσει από εκείνο το σημείο. Μια ομάδα νεαρών – που φέρεται να είναι ρομά – επιτέθηκε στον ηλικιωμένο ο οποίος μάλιστα ήταν μέσα στο αυτοκίνητο! Οι νεαροί σταμάτησαν το όχημα ενώ ο ηλικιωμένος πρόλαβε να κλειδώσει τις πόρτες, οι νεαροί έσπασαν τις κλειδωνιές και με τη βία τον έβγαλαν έξω από το αυτοκίνητο. Ο εφιάλτης του ηλικιωμένου σταμάτησε όταν ο ίδιος κατάφερε να αντισταθεί και να τους απωθήσει.

Δεν είναι όμως το μοναδικό περιστατικό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επίθεση και μάλιστα σφοδρότερη δέχθηκε ένας ακόμη ηλικιωμένος ο οποίος μόλις είχε πάρει τη σύνταξή του από την τράπεζα. Τον συνταξιούχο πέταξαν από το μηχανάκι του στο έδαφος και ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Οι νεαροί δράστες άρπαξαν 400 ευρώ και … όλα τα ψώνια που είχε κάνει από το σούπερ μάρκετ!


Τα περιστατικά είναι πολλά. Μερικά από αυτά φτάνουν στις αρχές, αλλά όχι. Οι ηλικιωμένοι στην επαρχία διατηρούν την ψυχραιμία τους είναι δυναμικοί άνθρωποι. Παρόλα αυτά δεν παύει να υπάρχει μεγάλη ανησυχία και προβληματισμός. Τί θα γίνει αν συμβεί κάτι χειρότερο; Η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ

Ο προβληματισμός αυτός έχει οδηγήσει σε μια ευρεία συζήτηση την τοπική κοινωνία. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα πολιτών σκοπεύει να παραστεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και να θέσει το θέμα σε όλη του τη διάσταση. Αναμένεται να ζητήσουν τη συνδρομή της δημοτικής αρχής αλλά και την άμεση παρέμβασή της στις αστυνομικές αρχές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι πολίτες στο πλαίσιο των δράσεων και κινητοποιήσεων που προγραμματίζουν, έχουν απευθυνθεί και σε νομικό σύμβουλο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ