2012-05-19 12:18:09
Φωτογραφία για Εικόνα Βαβέλ στον ΣΥΡΙΖΑ για την καταγγελία του Μνημονίου
Εικόνα Βαβέλ εκπέμπει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Πρόεδρο και τα κορυφαία στελέχη του να δημιουργούν πλήρη σύγχυση στους ψηφοφόρους καθώς εκφράζουν... εντελώς διαφορετικές θέσεις για την κεντρική πολιτική γραμμή του κόμματος, σε σχέση με το Μνημόνιο.

«Έχουμε αδυναμίες. Υπάρχουν δηλώσεις στελεχών μας που δίνουν την δυνατότητα για καλόπιστη ή κακόπιστη σύγχυση,» διαπίστωσε μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Καθημερινά, από το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, ακούγονται δημόσια διαφορετικές απόψεις για το αν η θέση του κόμματος είναι η μονομερής καταγγελία του μνημονίου ή όχι και για το ποιες επιπτώσεις θα είχε μια τέτοια κίνηση για τη χώρα.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξη του στην Γουόλ Στρίτ Τζέρναλ, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς πράξεις αλλά αν προχωρήσουν αυτοί σε μονομερείς πράξεις, με άλλα λόγια να σταματήσουν τη χρηματοδότησή μας, τότε θα αναγκαστούμε κι εμείς να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους πιστωτές μας, να πάμε σε στάση πληρωμών..


Στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης όμως άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται υπέρ της μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου.. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη που επέμεινε ότι το κόμμα του αν πάρει την εξουσία θα καταγγείλει το Μνημόνιο και θα καταργήσει τους σχετικούς νόμους στη Βουλή.

Η πρώτη ιδρυτική μας πράξη στη Βουλή, εφόσον γίνουμε κυβέρνηση, είναι να ψηφίσουμε την ακύρωση του Μνημονίου,» σημείωσε ο Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Μέγκα.

Λίγες μέρες πριν όμως ο Αλέξης Τσίπρας στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών είχε πει, σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά: «Βεβαίως εμείς δεν μιλάμε για μονομερείς ενέργειες.»

Όμως τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρηματολογούν καθημερινά υπέρ της άποψης ότι αν οι Ευρωπαίοι διακόψουν την χρηματοδότηση μετά την καταγγελία του Μνημονίου, τότε η Ελλάδα θα χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα της και ενδεχομένως από νέα δάνεια είτε από την Ρωσία είτε από την Κίνα.

Την άποψη αυτή εξέφρασε μάλιστα σήμερα μιλώντας στο Ράδιο 9 ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Το οξύμωρο είναι ότι λίγο νωρίτερα με συνέντευξη της στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ , η υπεύθυνη ευρωπαϊκών θεμάτων Ρένα Δούρου τόνισε ότι «δεν είμαστε και παλαβοί να λέμε ότι μια χώρα που είναι εκτός αγορών , μπορεί να υπάρξει χωρίς δάνεια.»

Προφανώς το πρόβλημα δεν είναι στα στελέχη που τοποθετούνται διαφορετικά. Είναι στην ηγεσία και την πολιτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ που προεκλογικά μιλούσε για μονομερή καταγγελία και τώρα μετατοπίζεται σταδιακά, πατώντας σε δύο βάρκες. Αν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεκαθαρίσει την στάση του και τις προθέσεις, τότε η εικόνα της Βαβέλ θα συνεχιστεί με βεβαιότητα.

briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ