2012-05-19 12:16:06
Φωτογραφία για Ο ΣΥΡΙΖΑ να τους χτυπήσει στο αδύναμο σημείο τους!
 Γράφει ο Ονόμαρχος

Μετά τις εκλογές, παρακολουθούμε καθημερινά να τσιρίζουν στα κανάλια άτομα τα οποία έπαιξαν καταστροφικό ρόλο στην μέχρι τώρα πορεία της  χώρας. Άτομα, στελεχάρες του συστήματος, που μέσα στον πανικό τους, δηλώνουν χωρίς ντροπή ότι ο Σύριζα δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί οι συνθήκες που έχουμε υπογράψει λένε αυτό, λένε εκείνο, απαγορεύουν αυτό, εμποδίζουν το άλλο! …και επομένως, μόνον αυτοί..... «ξέρουν» και μπορούν «να σώσουν τη χώρα», λες και δεν έγιναν εκλογές πριν κάτι μέρες! Παραδέχονται, χωρίς να το θέλουν, και ‘εν αφελεία τελούντες’, ότι αυτοί, με τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει, φανερές και μυστικές, έχουν δέσει τη χώρα και τον λαό χειροπόδαρα και τον έχουν παραδώσει «πεσκέσι» στους τραπεζίτες και λοιπούς «μετόχους» της επιχείρησης που λέγεται «εξαθλιώστε τους Έλληνες-αρπάξτε τους ό,τι έχουν και δεν έχουν»! Τσιρίζουν, ωρύονται, χτυπιούνται σαν τα χταπόδια στην κα Τρέμη, τον κο Πρετεντέρη και λοιπούς φιλόξενους κυρίους και κυρίες των ΜΜΕ, κραδαίνοντας έγγραφα και επιστολές ως τρόπαια για να αποδείξουν το ένα και το άλλο Όλοι αυτοί, κατηγορούν τον Σύριζα χωρίς αιδώ και μάλιστα ως… «λαϊκοί εισαγγελείς» ότι… «θέλει να καταστρέψει τη χώρα» …που αυτοί ήδη έχουν καταστρέψει! Ποιοι; Αυτοί που ο λαός τους είπε σε πολύ απλά ελληνικά: «εσείς κύριοι, περάστε έξω»!

Είναι λογικό
. Είναι οι πρώτες αντιδράσεις ενός «οργανισμού» (συστήματος), που επί δεκαετίες είχε μάθει να κάνει «δωρεάν διακοπές» και να απολαμβάνει «δωρεάν γεύματα» με χρήματα των φορολογούμενων, να περνά καλά, να κάνει καριέρες και να αυγαταίνει την περιουσία του. Οι δε αλλοδαποί ηγήτορες, να θησαυρίζουν με τις προμήθειες, τους εξοπλισμούς, τα τοκογλυφικά επιτόκια.

Ας σκεφτούμε ψύχραιμα. Κάθε πρώτη αντίδραση είναι παρορμητική, «αντανακλαστική», και είναι τόσο έντονη ανάλογα με το μέγεθος του σοκ που δέχεται το υποκείμενο. Στην περίπτωση των δικομματικών- μνημονικών  κομμάτων, η αντίδραση αυτή είναι …λυσσαλέα! Οπότε, εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς πόσα ρίχτερ είχε το σοκ που δεχτήκαν! Και ανησυχούν σφόδρα για το …επόμενο!

Παρόλα αυτά, υπάρχουν και πολλοί που το σκέφτονται ακόμα και πολλοί άλλοι που στρέφονται προς τα μνημονιακά κόμματα. Που μπορεί να νομίζουν ότι μία κυβέρνηση Σαμαρά, που θα στηρίζεται στον Βενιζέλο, και θα έχει υπουργό εξωτερικών την κα Μπακογιάννη, θα μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα με τους ευρωπαίους δανειστές και τους τοκογλύφους, μέσα στο ευρώ,  και ότι όλα αυτά θα γίνουν για το δικό τους συμφέρον και το συμφέρον της πατρίδας.

Όμως, εκείνοι πού έχουν ένα σπίτι σήμερα, ας μην κρύβονται μέσα στους τέσσερεις τοίχους του σπιτιού τους. Εκείνοι που έχουν ακόμα ένα μαγαζάκι, ας μην κρύβονται πίσω από τα ψευτοέσοδά τους. Εκείνοι που κουβαλούν ακόμα τσάντες από το σουπερ μάρκετ στα παιδιά τους, ας μην κάνουν πώς δεν καταλαβαίνουν. Εκείνοι που έχουν ένα χωράφι, ας μην σηκώνουν αδιάφορα τους ώμους. Εκείνοι που έχουν ακόμα σήμερα δουλειά, ας μην προσπερνούν αδιάφορα Ας κοιτάξουν εκείνους που πριν είχαν και αυτοί ένα σπιτάκι, ας κοιτάξουν εκείνους που πριν είχαν και ένα και δύο μαγαζάκια, ας κοιτάξουν εκείνους που πριν είχαν δουλειά και κουβάλαγαν με διπλές και τριπλές τσάντες τα αγαθά στα παιδιά τους, ας κοιτάξουν εκείνους που είχαν ένα χωράφι!

Και ας αναρωτηθεί ο καθένας: Ποιοι θα σε σώσουν από την κρίση και την εξαθλίωση; Αυτοί σε «έκαψαν» που σήμερα σου λένε να τους πιστέψεις και να τους ψηφίσεις για να «σε αλείψουν λάδι»; Αυτοί που αλλάζουν τις απόψεις τους και τα κόμματα σαν τα πουκάμισα; Αυτοί που ψήφισαν  μνημόνια και νόμους με τους οποίους σε βύθισαν στην εξαθλίωση και στην ανεργία; Αυτοί που σου έκλεψαν την ελπίδα; Αυτοί που υπέγραψαν την παραδώσει των παιδιών και των εγγονών σου σκλαβάκια σε ρωμαϊκές γαλέρες να τραβάνε άγριο κουπί, όχι για 1, όχι για 2, όχι για 3 χρόνια, ..αλλά ως το 2020, 2030, 2040, 2050…, με αντάλλαγμα ένα ξεροκόμματο; Αυτοί πιστεύεις ότι θα σε σώσουν; Μα αν μπορούσαν, αν ήθελαν, θα σε είχαν σώσει τότε που το χρέος ήταν 250 δισεκατομμύρια… όχι τώρα που πήγε…400! (με το κούρεμα μαζί).

Σκέψου, άνθρωποι που έχουν γαλουχηθεί με την πιπίλα της εξουσίας στο στόμα να βυζαίνουν τον κόπο του λαού αμπελοφιλοσοφώντας στα κανάλια, πρωί, μεσημέρι και βράδυ, μπορούν να αφήσουν έτσι εύκολα αυτό το «μετερίζι» του βυζαίνειν? Ότι έχουν χρόνο να ασχοληθούν με σένα;

Σε ό,τι αφορά τον Σύριζα πάντως, αυτό που έχει σημασία είναι να είναι σταθερός στις απόψεις του, να προσεγγίζει τον λαό με κατά τόπους συγκεντρώσεις και οργάνωση συζητήσεων (αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία και πρέπει να είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑΑ οργανωμένο και ως τώρα το κάνει καλά), να εμπλουτίζει τα επιχειρήματά του, να ξεκαθαρίζει και εκείνα τα σημεία τα οποία δεν διατυπώνονται με σαφήνεια. Επίσης, να αφήσει τα κανάλια. Εκεί προσέρχονται οι αποτυχημένοι μνημονιακοί σε ένα προστατευμένο περιβάλλον τύπου ΜΕΓΑ, είναι άνετοι, «πολύ δήθεν» και «σπουδαιάρχες»! Ο Σύριζα πρέπει να πηγαίνει στο λαό, στις πλατείες και τις γειτονιές, εκεί που «παίζεται το παιχνίδι»! Εκεί που δεν τολμούν αυτοί να πάνε, ούτε Λοβέρδοι, ούτε Χρυσοχοϊδηδες, ούτε Αντώναροι, ούτε Πρωτοπαπαίοι, ούτε Ντινοπουλαίοι… Πρέπει να τους χτυπήσει εκεί που είναι το αδύναμο σημείο τους, «από κάτω», στον λαό!

Ο Σύριζα να είναι προσηλωμένος στα συμφέροντα του λαού και της Ελλάδας! Τα υπόλοιπα θα τα κάνει ο λαός στην ώρα του! Τώρα πια, τους έχει μάθει καλά! Στις νέες εκλογές, θα γυρίσει ο κόσμος ανάποδα!

Ονόμαρχος

ΥΓ. Ένας φίλος, πήγε τις προάλλες στο νεκροταφείο, να αφήσει λουλούδια στον τάφο των γονιών του, και έλεγε: «Αυτοί, πάλεψαν τη ζωή τους, μεγάλωσαν τα παιδιά τους και τους έδωσαν ότι μπορούσαν. Όταν πεθάνω εγώ, τι θα λένε τα παιδιά μου πάνω από τον δικό μου τάφο; ‘’Ρε …μακακα πατέρα, πώς μας κατάντησες έτσι’’»; Ας σκεφτούμε και αυτή την παράμετρο λοιπόν! Γιατί, δεν είμαστε μόνοι μας- έρχονται και άλλες γενιές, δικό μας  αίμα, από πίσω!
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ