2016-12-23 03:14:06
Φωτογραφία για Η Rickmers επιβεβαίωσε την απόσυρση του νεαρότερου containership που έχει πάει για σκραπ
Η ναυτιλιακή εταιρία της Σιγκαπούρης Rickmers Maritime Trust επιβεβαίωσε ότι έκλεισε συμφωνία για την απόσυρση του μόλις...7 ετών containership India Rickmers για σκραπ ώστε να αποπληρώσει το τραπεζικό της χρέος. Το India Rickmers είναι πλέον το νεαρότερο containership που έχει αποσυρθεί ποτέ.

Η εταιρία ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι έφτασε σε συμφωνία με την τράπεζα Commerzbank στην Σιγκαπούρη για την πώληση του panamax India Rickmers (4.250 teu) για την αποπληρωμή δανείου της τράπεζας προς την Rickmers. Βάσει της συμφωνίας, η Commerzbank δέχθηκε επίσης το να μην καταβληθεί ένα τμήμα του εναπομείναντος χρέους από την ναυτιλιακή.

Τον προηγούμενο μήνα η Rickmers είχε αρνηθεί τις φήμες ότι είχε πουλήσει το πλοίο κατασκευής 2009 για ανακύκλωση, δηλώνοντας ότι βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για την αποπληρωμή των χρεών της.

Το India Rickmers παραδόθηκε τον Απρίλιο του 20009 από την Jiangsu Yangzijiang Shipbuilding στην Κίνα, ενώ το προηγούμενό του όνομα ήταν Hanjin Newport.


Η ιστοσελίδα VesselsValue τον προηγούμενο μήνα είχε εκτιμήσει την αξία του India Rickmers στα 5,87 εκατ. δολ., λίγο παραπάνω από την τιμή σκραπ. Μέσα στο 2016 το πλοίο έπεσε 62% σε αξία, κυρίως λόγω της διεύρυνσης της διώρυγας του Παναμά.

To India Rickmers ξεπεράσε πλέον το Viktoria Wulff (πρώην MSC Firenze, ένα panamax 4.546 teu κατασκευής 2006) για τον τίτλο του νεαρότερου containership που έχει πουληθεί για σκραπ. Το Wulff πουλήθηκε τον Σεπτέμβριο σε ηλικία 10 ετών όταν η γερμανική πλοιοκτήτρια εταιρία οδηγήθηκε σε χρεοκοπία.

Η Rickmers Maritime πλέον κατέχει στόλο από 15 panamax containerships με μέσο όρο ηλικίας 8 χρόνια. Η εταιρία δήλωσε ότι θα κρατήσει ενήμερους τους μετόχους και τους άμεσα ενδιαφερόμενους για νέες εξελίξεις.

Τον Νοέμβριο η Rickmers βρέθηκε αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της κατάρρευσης όταν δεν κατάφερε να καταβάλει μια δόση απόπληρωμής τόκου ύψους 4,26 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης για ένα ομόλογο 100 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης (71 εκατ. δολ. ΗΠΑ), το οποίο έχει καταβάλει προσπάθειες να αναδιαρθρώσει.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ