2016-12-23 08:33:19
Φωτογραφία για Ξηλώνεται η ΙΚΕΑ! Αποζημιώσεις - μαμούθ για θανάτους παιδιών!
Η εταιρία IKEA συμφώνησε να καταβάλει συνολικά 50 εκατ. δολάρια σε τρεις οικογένειες στις ΗΠΑ, των οποίων τα παιδιά έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από τη συρταριέρα MALM της εταιρίας, όπως δήλωσαν οι δικηγόροι των οικογενειών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δικηγορικής εταιρίας Feldman Shepherd Wohlgelernter Tanner Weinstock & Dodig LLP, η σουηδική εταιρία συμφώνησε επίσης να κάνει δωρεές σε νοσοκομεία παίδων στο πλαίσιο του διακανονισμού.

Η IKEA, σε δήλωση που απέστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο Reuters, επιβεβαίωσε ότι κατέληξε σε προκαταρκτικό διακανονισμό αλλά αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο μέχρι ο διακανονισμός αυτός να επικυρωθεί από το δικαστήριο.

Δύο νήπια στις ΗΠΑ έχασαν τη ζωή τους σε μεμονωμένα περιστατικά το 2014 όταν καταπλακώθηκαν από συρταριέρες MALM. Επιπλέον, ένα αγόρι 22 μηνών σκοτώθηκε φέτος σε αντίστοιχο συμβάν αφού η IKEA είχε ήδη ανακοινώσει ότι προσέφερε δωρεάν εξαρτήματα για τη μόνιμη στήριξη των επίπλων στον τοίχο.

Τον Ιούνιο, η IKEA ανακάλεσε περίπου 8 εκατ. συρταριέρες MALM και 21 εκατ. άλλα μοντέλα με συρτάρια στις ΗΠΑ. Περίπου 6,6 εκατ. ανακλήθηκαν στον Καναδά.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ