2016-12-23 14:08:02
Φωτογραφία για «ΒΑΡΙΑ» Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ
Δεσμεύσεις ακόμη και για αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου, που δέχονται τα προσφυγικά και μεταναστευτικά κύματα, ζητούν οι θεσμοί στην επιστολή τους προς την ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, naftemporiki.gr, ενδεικτικό του βαθμού δυσκολίας που αντιμετωπίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, έναντι των δεσμεύσεων που ζητούν οι θεσμοί με την επιστολή τους, μετά το αίτημα της ελληνικής πλευράς να διατυπωθούν γραπτώς οι αιτιάσεις τους, αναφορικά με τις παροχές Τσίπρα, είναι το γεγονός ότι δεν έχει σταλεί ακόμη η απάντηση της Αθήνας.

Για την ακρίβεια, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα σταλεί πριν από τα Χριστούγεννα. Η μόνη περίπτωση να συμβεί αυτό είναι να επικρατήσει το σενάριο της αξιοποίησης του επικοινωνιακού μομέντουμ λόγω των χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Πάντως, κυβερνητική πηγή σημείωνε χθες ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει λύση και απεμπλοκή στο πρόγραμμα. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι οδεύουμε για μετά την Πρωτοχρονιά, με κομβικές ημερομηνίες τo EwG της 12ης Ιανουαρίου και το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου, ώστε να ξεκαθαρίσει τόσο το θέμα γύρω από τις εξαγγελίες Τσίπρα και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, όσο και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.


Με τη φράση: «Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο, αναζητείται πολιτική λύση και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών στο ελληνικό πρόγραμμα», ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος αποτυπώνει την κατάσταση αυτή τη στιγμή μεταξύ Ε.Ε, ESM, ΔΝΤ, ΕΚΤ, Βερολίνου και Αθήνας.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ