2016-12-23 15:28:17
Φωτογραφία για Ρουμανία: Γυναίκα Μουσουλμάνα Τάταρη Τουρκάλα πρωθ/γός!
Όλες οι ενδείξεις και τα στοιχεία συντείνουν στο ότι η Ρουμανία ετοιμάζεται να κάνει μια μεγάλη υπέρβαση. Μια χώρα όπου το 86% είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και το 4,5% Καθολικοί, ετοιμάζεται να ανεβάσει στον πρωθυπουργικό θώκο την οικονομολόγο Σεβίλ Σαϊντέχ, μια γυναίκα μουσουλμανικού θρησκεύματος, το οποίο αντιπροσωπεύει το 0,3% του πληθυσμού μόλις!

Οι Μουσουλμάνοι της Ρουμανίας είναι κυρίως Τάταροι Τουρκογενείς που είναι συγκεντρωμένοι στα νοτιοανατολικά της χώρας. Η 52χρονη Σαϊντέχ, κάτοχο μεταπτυχιακού τίτλου στην υλοποίηση επιχειρηματικών προγραμμάτων (business projects) από το πανεπιστήμιο «Ovidius» της Κωστάντζας και πρώτο πτυχίο από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου (Economic Studies University – ASE), θα είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ρουμανίας, είναι ταταρικής-τουρκικής παντρεμένη με Σύρο!

Ήδη το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD) και η Φιλελεύθερη Δημοκρατική Συμμαχία (ALDE), έχουν ειδοποιήσει τον πρόεδρο, Κλάους Γιοχάνις, ότι την υποστηρίζουν για την ανάληψη πρωθυπουργικών καθηκόντων. Ήταν υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης από τον Μάιο του 2015 μέχρι τον Νοέμβριο του ιδίου έτους, καθώς τότε παραιτήθηκε η κυβέρνηση του Βίκτορ Πόντα στο πλαίσιο της οποίας υπηρετούσε και ακολούθησαν εθνικές εκλογές.


Ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Λίβιου Ντραγκνέα έχει περιπέτειες και καταδίκες με αναστολή με τη ρουμανική Δικαιοσύνη, οπότε επέλεξε αιφνιδιαστικά – χωρίς να έχει πει δημοσιοποιήσει τις σκέψεις του – τη Σαϊντέχ, με την οποία τους ενώνει «κουμπαριά» (μάρτυρας στον μουσουλμανικό γάμο που τέλεσε με τον Σύρο σύζυγό της) που τον είχε αντικαταστήσει και από το πόστο του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, θεωρώντας την ικανή, έντιμη και γενικότερα «πιστή στρατιώτη» του PSD.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ