2016-12-24 10:03:16
Φωτογραφία για Οικοδεσπότης ή καλεσμένος σε γιορτινό τραπέζι;
Όταν σκέφτεσαι το χριστουγεννιάτικο τραπέζι το μυαλό σου πάει αυτόματα σε ένα απολαυστικό γεύμα, με πολλά φαγητά και γλυκά, που ελπίζεις όμως να έχουν ετοιμάσει άλλοι. Και επειδή το να είσαι οικοδεσπότης σε μια τέτοια γιορτή απαιτεί πολλές δουλειές, έξοδα αλλά και ατελείωτες ώρες στην κουζίνα πριν και μετά, σου ετοιμάσαμε μια λίστα με όλα όσα πρέπει να λάβεις υπόψιν, προτού τους καλέσεις στο σπίτι.

Φυσικά σου παραθέτουμε και όλα εκείνα τα καλά που έχει ο καλεσμένος, μήπως και ξανασκεφτείς τα πράγματα και αποφασίσεις τελικά να πας σε εκείνο το οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι, που σε έχουν καλέσει, και αποφύγεις όλη τη βαβούρα που συνεπάγεται ένα ρεβεγιόν στο σπίτι σου.

Εσύ αποφασίζεις.

Καλεσμένος

.Ξυπνάς χωρίς άγχος, γνωρίζοντας ότι έχεις ελεύθερη τη μέρα σου να δεις μπάλα, να φας καλά και να δεις αγαπημένα σου πρόσωπα.

.Τερματίζεις το scrolling down στο Facebook και αποφασίζεις ότι ήρθε η ώρα να σηκωθείς από το κρεβάτι.


.Τρως αργά πρωινό και ανοίγεις την τηλεόραση να δεις την αγαπημένη σου ποδοσφαιρική εκπομπή. Είναι μια πολύ ωραία μέρα.

.Στέλνεις μήνυμα στον οικοδεσπότη και ρωτάς πώς πάνε οι προετοιμασίες.

.Χασμουριέσαι. Ρεύεσαι.

Εμφανίζεσαι νωρίς στο σπίτι του οικοδεσπότη, παρότι σου είπαν στις 6. Γιατί όχι; Μάντεψε.

Χαιρετάς κάθε άλλο καλεσμένο με το που φτάνει και αν έχεις κέφια (γιατί να μην έχεις;) λες πόσο βοήθησες.

Το φαγητό είναι έτοιμο. Επιτέλους ήρθε η ώρα να φας και να τα πιεις. Ωρίμασε λίγο, πραγματικά.

Διάβασε σχετικά: Πώς θα γίνεις ο τέλειος οικοδεσπότης του ρεβεγιόν

Οικοδεσπότης

Ξυπνάς λουσμένος στον κρύο ιδρώτα γιατί μόλις σκέφτηκες ότι ξέχασες να αγοράσεις δύο συστατικά απαραίτητα για τη συνταγή σου.

Φτάνεις στο μανάβικο και πλακώνεσαι με άλλον πελάτη για το ποιος θα πάρει την τελευταία συσκευασία στα ραπανάκια που θες για τη σαλάτα.

Τελειώνεις μια ώρα μετά, αφού περίμενες στην ουρά, για να συνειδητοποιήσεις ότι ξέχασες να πάρεις γάλα. Γυρνάς να το πάρεις.

Λαμβάνεις το μήνυμα εκείνου του φίλου, που έχεις καλέσει και είναι αραχτός στο σπίτι του, ενώ εσύ παλεύεις με τη γαλοπούλα και ο φούρνος διαμαρτύρεται γιατί δεν τον έχεις προθερμάνει ακόμα.

Η κουζίνα σου μοιάζει με βομβαρδισμένο μέρος. Έχεις παντού υλικά, κατσαρολικά και θες να αρχίσεις τις προετοιμασίες για το φαγητό.

Η γαλοπούλα είναι επιτέλους στο φούρνο, αλλά τώρα πρέπει να λύσεις ένα από τα πιο πολύπλοκα θέματα για κάθε άντρα, που δεν είναι άλλο από το να μάθεις να τα συντονίσεις ώστε να είναι όλα έτοιμα την ίδια ώρα.

Σκέφτεσαι ότι αυτό το άτομο, που ήρθε πολύ νωρίτερα, μάλλον πρέπει να το πλακώσεις με τη γαλοπούλα.

Έφτασε η ώρα που είναι σχεδόν όλα έτοιμα και οι καλεσμένοι έχουν πιάσει θέση στο τραπέζι σου. Το άγχος σου είναι στο peak αλλά σε λίγο όλα θα έχουν τελειώσει.

Το φαγητό έγινε. Μπορείς πια να κάτσεις να φας και γιατί όχι να μεθύσεις κιόλας.

Έφυγαν. Πας στην κουζίνα. Θες να πεθάνεις.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ