2016-12-27 11:52:14
Φωτογραφία για Καθαρίστε ξεκούραστα το σπίτι σας για την Πρωτοχρονιά σε 10 λεπτά!
Ο περισσότερος κόσμος ανυπομονεί για τις γιορτές αλλά πριν το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν μέσα στο σπίτι για να υποδεχθείτε τους καλεσμένους σε έναν όμορφο, περιποιημένο και καθαρό χώρο.

Δείτε βασικά tips για να καταφέρετε να καθαρίσετε αποτελεσματικά και χωρίς άγχος το σπίτι σας μέσα σε 5 μέρες αφιερώνοντας 10 λεπτά την ημέρα σε αυτό.

1η μέρα

Περπατήστε μέσα στο σπίτι σας με ένα σημειωματάριο στο χέρι και καταγράψτε όλες τις ατέλειες που ενδεχομένως θα παρατηρούσε ένας καλεσμένος. Αναθέστε στα μέλη της οικογένειας διάφορες δουλειές. Όσο πιο πολλά χέρια υπάρχουν τόσο πιο εύκολα και γρήγορα θα καθαριστεί το σπίτι σας. Ξεκινήστε καθαρίζοντας όλα τα παράθυρα, τους καθρέφτες και βγάλτε τις κουρτίνες από το μπάνιο σας και τα σκεπάσματα από το κρεβάτι σας για να πλυθούν. Μπορεί οι καλεσμένοι να μην δουν το σκέπασμα του κρεβατιού σας αλλά καλό είναι να υποδεχτείτε τη νέα χρονιά με καθαρή συνείδηση και καθαρό σπίτι.


2η μέρα

Ξεσκονίστε όλο το σπίτι από πάνω μέχρι κάτω. Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στο μπάνιο, στην κουζίνα και στο σαλόνι. Οι καλεσμένοι θα παρατηρήσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια στο μπάνιο σας όπου θα βρεθούν μόνοι τους και θα μπορούν ανεξέλεγκτα να τσεκάρουν τα πάντα μέσα σε αυτό.

3η μέρα

Αδειάστε μέρος στην ντουλάπα σας για να χωρέσει τα παλτό των καλεσμένων και τα ρούχα των φιλοξενούμενών σας. Προσθέστε μερικές έξτρα κρεμάστρες. Στρώστε τα χαλιά (αν δεν τα έχετε στρώσει ήδη) και πλύντε τα μικρά χαλάκια που έχετε μόνιμα όλο τον χρόνο στην κουζίνα ή το μπάνιο. Τινάξτε με προσοχή το πατάκι της εισόδου γιατί είναι το πρώτο πράγμα που θα δούνε οι καλεσμένοι σας. Καθαρίστε τον φούρνο, τους πάγκους της κουζίνας αλλά και το ψυγείο. Κάντε χώρο στο ψυγείο σας για τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Απολυμάντε τους κάδους απορριμάτων και απλύτων για να μυρίζουν όμορφα.

4η μέρα

Καθαρίστε προσεκτικά την είσοδο του σπιτιού σας, την πόρτα και τα πόμολα. Διακοσμήστε με όμορφα χριστουγεννιάτικα λουλούδια και φυτά (αν δεν το έχετε κάνει ήδη ή αντικαταστήστε τα παλιά σας με φρέσκα). Ξεσκονίστε τη βιβλιοθήκη, τα τραπέζια, τις κορνίζες και τους πίνακες. Μην ξεχάσετε να ξεσκονίσετε τα φωτιστικά σας.

5η μέρα

Βάλτε καθαρές σακούλες στους κάδους απορριμάτων, στρώστε καθαρά σεντόνια στο κρεβάτι σας, καθαρίστε οποιαδήποτε βρώμικη επιφάνεια στο μπάνιο και αλλάξτε τις πετσέτες. Σφουγγαρίστε τα πατώματα, προσθέστε καινούρια σαπουνάκια στο μπάνιο σας, σκουπίστε τα χαλιά και τινάξτε τα μαξιλάρια σε σαλόνι και υπνοδωμάτιο. Διακοσμήστε επιπλέον με φρέσκα λουλούδια και αρωματικά κεριά.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ