2016-12-27 11:43:15
Φωτογραφία για Χιονόστρωση στην Αθήνα!
«Σπάνια περίπτωση χιονόπτωσης κυρίως για την Αττική»και θα πλήξει με χιόνια ακόμα και το κέντρο της Αθήνας.

«Ότι πέφτει στην Αττική θα είναι χιόνι», είπε  μετεωρολόγος, ο οποίος μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ανέφερε πως από το πρωί της Τετάρτης θ' αρχίσει να χιονίζει στα βουνά της Αττικής (Πάρνηθα, Κιθαιρώνας) και από το απόγευμα, στα βόρεια προάστια.

Μάλιστα, αναμένεται να στρώσει ακόμα και 40 πόντους χιόνι στην Πάρνηθα και 10 πόντους σε προάστια όπως η Ερυθραία, η Κηφισιά, ο Διόνυσος, η Εκάλη.

Χιόνια θα πέσουν στο κέντρο της Αθήνας ενώ στα λευκά θα «ντυθούν» και τα ορεινά της πρωτεύουσας, όπως η Καισαριανή και η Πετρούπολη.

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια της Πέμπτης.

Για ιστορικό χιονιά που θα χτυπήσει και την Αττική, κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι, όσο μπαίνουν στα συστήματά τους νέα δεδομένα για το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που θα ξεκινήσει από την Τετάρτη.


«Έρχεται ιστορικός χιονιάς για την Αττική από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Στο έλεος του χιονιά μέχρι και η Κρήτη», έγραψε στο facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

«Τα προγνωστικά στοιχεία συνεχώς βελτιώνονται με αποτέλεσμα σχεδόν να έχει "κλειδώσει" ένας από τους ιστορικότερους χιονιάδες για την Αττική, αυτός της προσεχούς Πέμπτης. Από το απόγευμα της Τετάρτης και στη συνέχεια η θερμοκρασία θα σημειώνει πτώση και ειδικά από τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας η πτώση αυτή θα είναι ραγδαία! Αξίζει να σημειωθεί πως οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα ξεκινήσουν από το βράδυ της Τετάρτης στα βόρειοδυτικά του νομού αλλά πολύ γρήγορα (μέσα στη νύχτα) μέχρι το ξημέρωμα της Πέμπτης θα γενικευτούν σε ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ.

Το σύστημα φαίνεται να έχει τεράστια δυναμική με αποτέλεσμα μέσα στην Πέμπτη και ειδικά από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα είναι ΣΦΟΔΡΕΣ και θα επηρεάσουν οποιαδήποτε περιοχή βρίσκεται σε υψόμετρο άνω των 150 μέτρων. Σαφέστατα, λόγω της ιδιαίτερης δυναμικής αυτής της ψυχρής εισβολής, εξάρσεις πιθανότατα θα υπάρξουν και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου, ίσως ακόμη και σε πεδινά ή παραθαλάσσια τμήματα», αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Για «δυναμική η εμφάνιση του χιονιά κυρίως από την Πέμπτη στα ανατολικά και νότια» κάνει λόγο ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου, ενώ σύμφωνα με την ΕΜΥ από την Πέμπτη χιόνια θα πέσουν σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ