2016-12-27 11:40:15
Φωτογραφία για Λεπτομέρειες για τη μία και μοναδική Ferrari SP 275 RW
Μία και μοναδική, φτιαγμένη για έναν απαιτητικό πελάτη, η Ferrari SP 275 RW είναι ο ορισμός του αποκλειστικού Το αυτοκίνητο είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας στο Ferrari Mondiali, στην Daytona, πριν λίγες εβδομάδες. Βασίζεται στην Ferrari F12 Berlinetta και ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από την Ferrari 275 GTB, το 12κύλινδρο μοντέλο που παρήχθη από το 1964 ως το ’68.

Την σχεδίαση της ανέλαβε ο οίκος Pininfarina. H ουρά τύπου Kamm και κυρίως τα βράγχια στα φτερά, πίσω από τους τροχούς, αλλά και στην θέση του πίσω παραθύρου, είναι τα αισθητικά στοιχεία που συνδέουν τα δύο μοντέλα.  Όπως και στο μοντέλο των 60s, η νέα μάσκα της SP 275 RW είναι λιγότερο αιχμηρή, με πιο ήπια στρογγυλεμένα μοτίβα, χωρίς τις έντονες ακμές που χαρακτηρίζουν το αρχικό σχέδιο της F12. Το κίτρινο χρώμα, η αλουμινένια τάπα βενζίνης και το ανασχεδιασμένο πάνελ τους ουράς που φιλοξενεί τα φώτα, την πινακίδα και τον διαχύτη, θυμίζουν την 275 GTB της ομάδας Ecurie Francorchamps που κέρδισε την κλάση GT στο LeMans του ’56. Οι τροχοί των 20 ιντσών με τα δέκα μπράτσα είναι επίσης ανασχεδιασμένοι.     


Το αυτοκίνητο είναι φτιαγμένο πάνω στο σασί της απλής F12, αν και με λίγο φαρδύτερο πίσω μετατρόχιο. Αλλά χρησιμοποιεί τον αναβαθμισμένο κινητήρα 6.3 V12 της F12tdf να αποδίδει 780 ίππους στις 8.500 rpm και 70,2 kgm ροπή. Η δύναμη φτάνει στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Παρότι το εργοστάσιο δεν έχει ακόμη αποκαλύψει την τιμή της SP 275 RW, μπορούμε με ασφάλεια να υποθέσουμε ότι και μόνο για να τολμήσεις να ζητήσεις από την Ferrari να σου φτιάξει ένα κατά παραγγελία αυτοκίνητο θα πρέπει να έχεις το λιγότερο μισό εκατομμύριο στην τσέπη. Χώρια από την κανονική τιμή της F12.

To τμήμα Ferrari Special Projects έχει πρόσφατα δημιουργήσει και άλλα μοναδικά κομμάτια όπως η SP America, η SP FFX, η SP Arya, η F12 TRS, η 458 ΜΜ Speciale και η Superamerica 45.  
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ