2012-05-19 19:57:47
Φωτογραφία για Ελλάδα: Πίσω απ' τις λέξεις... έρχεται ο Αλέξης
 Γράφει ο Χ.Κ.

Ξαφνικά έγινε το πρόσωπο των ημερών. Ξαφνικά έγινε ο "ρυθμιστής του πολιτεύματος". Ξαφνικά όλη η Ελλάδα και το εξωτερικό μιλά για τον Αλέξη Τσίπρα. Ξαφνικά... ή μήπως όχι και τόσο;

Στις πρόσφατες εκλογές ο πληγωμένος Ελληνικός λαός αντέδρασε. Τιμώρησε αυτούς που κατά την κρίση του είναι οι υπαίτιοι της....... καταστροφής του. Μια καταστροφή που συνεχίζει να συντελείται σε διάφορες φάσεις και επίπεδα. 

Κόσμος που έχασε τις δουλειές του, κόσμος που είδε τα εισοδήματα του να εξανεμίζονται από τη μια μέρα στην άλλη. Κόσμος που είδε τη ζωή του να παίρνει αρνητική τροπή, ενώ ο "φόβος", το "άγνωστο" και ο "τρόμος" ριζώνουν όλο και περισσότερο στη γκρίζα καθημερινότητα του.

Και μετά από τόσα και τόσα, τα "παλιά καλά κόμματα" το βιολί τους... Προεκλογικές συγκεντρώσεις, υποσχέσεις, υποσχέσεις, υποσχέσεις... Σα να μην τρέχει τίποτα... σαν τον "παλιό καλό καιρό" Μα είναι δυνατόν να μη γνώριζαν οτι τα πράγματα έχουν αλλάξει; Οτι ο λαός νιώθει αποστροφή και αηδία για τους ίδιους και για το σύστημα; Οτι οι 1.500.000 άνεργοι είναι πολύ μεγάλος αριθμός; ή μήπως είναι τόσο τυφλωμένοι από τα πάθη τους για εξουσία και δε μπορούν να δουν καθαρά;


Δε χρειάζεται απάντηση. Την απάντηση την έδωσε ο λαός. Ο ταλαιπωρημένος, ο πληγώμενος Ελληνικός λαός που τους έριξε στα "τάρταρα" και ανέβασε το ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα. 

Τις ικανότητες του Αλέξη Τσίπρα δεν τις γνωρίζουμε. Ούτε αν θα καταφέρει να κάνει τον Ελληνικό λαό να "νιώσει" καλύτερα. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως ο ψήφος "τιμωρίας" του λαού άρχισε να πιάνει τόπο. Όταν είσαι πληγωμένος το μόνο που θες είναι δικαιοσύνη. Και το αποτέλεσμα των εκλογών είχε μια καλή δόση...

Το σημαντικότερο είναι πως όλοι είδαν το δικομματισμό να γίνεται "θρύψαλα". Και τα "θρύψαλα" αυτά έδωσαν ελπίδα και έδειξαν το δρόμο ακόμα και σ' αυτούς που πάντα ήθελαν να ψηφίζουν "κόμμα εξουσίας" και δεν ήθελαν να πηγαίνει "χαμένη" η ψήφος τους. Κι αυτοί είναι πολλοί. Είναι τόσοι πολλοί που ενδέχεται να δώσουν την καρέκλα του Πρωθυπουργού στον Τσίπρα με αυτοδυναμία που δε πίστευε ούτε ο ίδιος πριν τις εκλογές.

"Ο πνιγμένος το νερό δεν το φοβάται". Κι ο Ελληνικός λαός "πνίγηκε" για τα καλά. Δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς, δεν δέχεται να είναι πειραματόζωο. Προτιμά να δοκιμάσει την τύχη του παρά να αποδεχτεί το τέλος του.

Μνημόνιο; Το μνημόνιο δεν ήταν η "λύση" για να αποφύγουμε την χρεοκοπία; Ναι, αλλά απέτυχε. Η χρεοκοπία ήρθε πιο κοντά και το μνημόνιο 2 ήρθε σα "λύση" της "λύσης". Απέτυχε όμως κι αυτό. Και έρχεται το μνημόνιο 3, άρα πιο κοντά όσο ποτέ στη χρεοκοπία... Αυτή τη χρεοκοπία φοβόμαστε; Μα είναι η σίγουρη κατάληξη. Κανείς δεν το βλέπει εκτός απ' το λαό; Και ποιοί θα μας "σώσουν" τελικά; Αυτοί που μας έβαλαν σ'αυτές τις περιπέτειες; Και ποιός τους πιστεύει πλέον;

Για όλους αυτούς, αλλά και πολλούς ακόμα λόγους, το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιούνη θα είναι περισσότερο "εκκωφαντικό" από του Μαίου.

Ανεξάρτητα από τις δημοσκοπήσεις και τα αποτελέσματα τους, και κόντρα σ' αυτές, γιατί πολλά θα ακούσουμε μέχρι τις εκλογές, προβλέπουμε έναν Τσίπρα πρωταγωνιστή και μοναδικό κερδισμένο, με τον οποίο ίσως είναι τυχερό να ζήσουμε τα επόμενα δύσκολα χρόνια μας ως Έλληνες.  
Χ.Κ.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ