2012-05-20 09:19:26
Φωτογραφία για Ισχυρός σεισμός στην Ιταλία - Τουλάχιστον τρεις νεκροί
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε περίπου στις 05:00 [ώρα Ελλάδας] 36 χλμ. βόρεια της Μπολόνιας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιταλικής πυροσβεστικής μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές από τη σεισμική δόνηση.

Νωρίτερα το βράδυ σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών σημειώθηκε στη Λομβαρδία, χωρίς επίσης να προκαλέσει ζημιές.

Το γεωδυναμικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) ανέφερε ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο 35 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Μπολόνιας στη βόρεια Ιταλία, και σχετικά χαμηλό εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Νωρίτερα, αμερικανικό ινστιτούτο είχε αναφέρει ότι η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 6,3 βαθμών.

Ο τελευταίος μεγάλος σεισμός που είχε πλήξει την Ιταλία ήταν αυτός στην Ακουιλα το 2009, μεγέθους 6,3 βαθμών, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 300 ανθρώπους και είχε προκαλέσει μεγάλες ζημιές.


Τον Ιανουάριο φέτος είχε σημειωθεί ένας σεισμός 5,3 βαθμών που είχε γίνει αισθητός στη Γένοβα, τη Μπολόνια, στο Τορίνο και το Μιλάνο.

Τρεις άνθρωποι που εργάζονταν στη διάρκεια της νύχτας σε εργοστάσια στις περιοχές της Μόντενα και της Φεράρα έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στη βορειοανατολική Ιταλία, όπως ανακοίνωσαν η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και η Πυροσβεστική.

Συγκεκριμένα, ένας εργάτης σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε υπόστεγο σε εργοστάσιο παραγωγής πολυστυρενίου στο Μπόντενο, κοντά στην Φεράρα και άλλοι δύο σε εργοστάσιο κατασκευής κεραμικών στο Σαντ Αγκοστίνο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ