2017-01-27 21:39:24
Φωτογραφία για Ζέτα Μακρυπούλια: Ο λόγος που αποφάσισε να δώσει τη μόνη της τηλεοπτική συνέντευξη φέτος στον Αρναούτογλου
Η Ζέτα Μακρυπούλια φωτογραφήθηκε για το περιοδικό People και μίλησε για τους ρόλους που σημάδεψαν την πορεία της, το επόμενο πρότζεκτ της που είναι μια κινηματογραφική ταινία, πολύ διαφορετική από αυτές που την έχουμε δει μέχρι σήμερα, αλλά και το λόγο.

Γυρίζοντας πίσω ποιους από τους ρόλους που έχεις παίξει θεωρείς σταθμούς;

Έχω φροντίσει και έχω περάσει καλά με όλους τους ρόλους μου, αλλά ξεχωρίζω τη Sugar και τον ρόλο της Λώρα Μπλάου στο Ήρθες και Θα μείνεις. Για πολύ προσωπικούς ρόλους στο Ήρθες και θα μείνεις απελευθερώθηκα, ήταν μεγάλο σχολείο για μένα το θέατρο με δύο άτομα και όλο αυτό με έκανε να πατήσω στα πόδια μου ακόμα πιο γερά και να μου φύγουν κάποιες συστολές, κάποιες ντροπές. Γι’ αυτό είναι ένας ρόλος που θα αναφέρω πάντα. Και η Sugar ήταν σταθμός για άλλους λόγους: Ήταν μια μεγάλη παραγωγή, σε ένα μεγάλο θέατρο, ήταν μιούζικαλ που τα αγαπώ πολύ. Τηλεοπτικά δεν μπορώ να μην αναφέρω την Αμαλία στο Παρά Πέντε. Μου άλλαξε όλη μου τη ζωή.


Και τώρα θα σε δούμε σε μια κινηματογραφική ταινία Είναι μια ταινία πολύ διαφορετική από όσα έχω κάνει μέχρι σήμερα, είναι αστυνομική, μυστηρίου. Έχω μπει σε ένα τέτοιο mood, να δοκιμάζω νέα πράγματα.

Έχεις πει πως σου αρέσει να παίζεις με φίλους. Δεν μπορεί αυτό να αποδειχθεί τελικά δύσκολο;

Το αντίθετο. Όταν παίζεις με φίλους είναι ευλογία γιατί μπορείς να βρεις κώδικες, να επικοινωνήσεις καλύτερα. Ειδικά αν έχεις κάποιες σκηνές δύσκολες μπορείς να εκμυστηρευτείς τις όποιες ανασφάλειές σου, να σε βοηθήσει και ο άλλος. Δεν είναι το ίδιο εύκολο να πεις τη γνώμη σου σε κάποιον που δεν τον ξέρεις. Δεν ξέρεις αν θα παρεξηγηθεί και αν θα καταλάβει πως οι προθέσεις σου είναι αγνές, από αγάπη για τη δουλειά. Με έναν φίλο αυτά δεν τα έχεις συνήθως.

Σου αρέσει να σε συμβουλεύουν ή εκνευρίζεσαι;

Μου αρέσει, το επιδιώκω κιόλας. Βέβαια, είναι λίγο σαν να με ρωτάς αν ενοχλούμε όταν διαβάζω πράγματα περίεργα για μένα. Παίζει ρόλο ο τρόπος που σε κρίνει ο άλλος. Αλλά από στους φίλους μου το επιβάλω κιόλας. Στις γενικές πρόβες στο θέατρο έρχονται πάντα οι πιο στενοί μου άνθρωποι για να μου πουν πέντε πράγματα που μπορεί να μην τα έχω σκεφτεί.

Κοιτάζοντας πίσω, στον πρώτο καιρό που ξεκίνησες, υπάρχουν ανασφάλειες που κατάφερες να ξεπεράσεις;

Βέβαια! Είμαι η μέρα με τη νύχτα. Ήμουν πολύ ντροπαλή. Από τη δραματική σχολή πήρα κάποιες βάσεις, αλλά όταν βγήκα στο επάγγελμα, επειδή ως άνθρωπος ήμουν πολύ συνεσταλμένη μου ήταν πολύ δύσκολο όλα αυτά να τα αφήσω πίσω και να πω «τώρα είμαι ο ρόλος». Μου πήρε χρόνια να τα καταφέρω. Και δεν βλέπω τον εαυτό μου ποτέ σε παλιές σειρές, ταινίες, γιατί βλέπω αμέσως τα λάθη και δεν μου αρέσει να τα βλέπω.

Είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου;

Πάρα πολύ. Τώρα ξεκίνησα να με βλέπω στην τηλεόραση. Το Στο Καλό Γλυκιά Μου Συμπεθέρα είναι η μοναδική σειρά που επιδιώκω να βλέπω τα επεισόδια 2-3 φορές μετά, ίσως και γιατί δεν έχω πληροφορίες για την εξέλιξη της πλοκής, για να καταλαβαίνω και κάποια πράγματα. Και σε αυτό τον ρόλο έχω εντοπίσει λάθη, πράγματα που θα μπορούσα να τα έκανα διαφορετικά. Η τηλεόραση δεν είναι σαν το θέατρο που θα κάνεις 2-3 μήνες πρόβες, έχει άλλες ταχύτητες και αυτό δεν είναι πάντα απλό.

Τηλεοπτικά φέτος έχεις δώσει μόνο μία συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, φαντάζομαι λόγω της παλιάς σας φιλίας…

Και λόγω παλιάς σχέσης, αλλά και γιατί του το είχα υποσχεθεί πέρυσι. Για κάποιους προσωπικούς λόγους δεν μπόρεσα να πάω, έτσι του υποσχέθηκα πως θα πάω στην πρώτη του εκπομπή την επόμενη χρονιά.

Φάνηκε από το διάλογό σας πως κάνατε πολλή παρέα στο παρελθόν.

Κάναμε παλιά αρκετή παρέα. Βγαίναμε σε κοινές παρέες, έχουμε κάνει μαζί και διακοπές. Ο Γρηγόρης ήταν τότε το new entry στην παρέα και τον προσέχαμε πάρα πολύ.

Και μετά έδωσες άλλη μια συνέντευξη σε περιοδικό και στη συνέχεια τίποτα, ενώ ξέρω πως περιοδικά και εκπομπές το επιδίωκαν. Υπήρχε κάτι που σε ενόχλησε, σε απώθησε;

Ένιωσα μια καταπίεση και αποφάσισα πως δεν έχω λόγο να το κάνω αυτό στον εαυτό μου. Αποφάσισα να μην καταπιέζομαι. Δίνω συνεντεύξεις μόνο όταν έχω κάτι να επικοινωνήσω επαγγελματικά. Και ναι, ξεκινάμε από αυτά, αλλά μέσα σε 10 λεπτά το πολύ το έχουμε γυρίσει στα προσωπικά και μετά βλέπω μια συνέντευξη τυπωμένη με τίτλους αποκλειστικά για τα προσωπικά μου, με το ελάχιστο που έχω πει να μεγεθύνεται. Αυτή η επανάληψη κρατά πάρα πολλά χρόνια και άρχισα να μην νιώθω άνετα με αυτό. Αισθάνομαι αμηχανία, σχεδόν ντροπή, να μας βλέπω να περιφερόμαστε με κραυγαλέους τίτλους τη στιγμή που η χώρα μας δοκιμάζεται από τόσα δεινά. Υποτίθεται δίνεις 4-5 συνεντεύξεις το χρόνο για να προβάλλεται η δουλειά σου και τελικά μόνο αυτή δεν προβάλλεται.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ