2012-05-20 13:24:56
Φωτογραφία για ΠΑΣΟΚ / Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας κατά της Γκερέκου...!!!
Το ΠΑΣΟΚ της Κέρκυρας διήρχετο μιαν κρίσιν αναζητούσα διέξοδον εξ ενός πολιτικού εκλογικού αδιεξόδου εις το οποίον είχεν εισέλθει.Η από μακρού χρόνου αδυναμία συνεννοήσεως μεταξύ των υπευθύνων πολιτικών παραγόντων (Νομαρχιακής Οργάνωσης και Βουλευτού ) είχεν δημιουργήσει τον έσχατον κίνδυνον να αλωθεί η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΔΡΑ από τους αναρχοκομμουνιστάς του επάρατου ΑΛΕΞHΑι ημέτεραι δυνάμεις των βολεμένων εις το γυάλινο παλάτι τους – λέγε με και Μαρία Αντουανέτα- δεν μπόρεσαν να επέμβουν στην κρίσιμη αυτή στιγμή κατά την οποία ο λαός πιθανόν να έκανε κακό εις τον εαυτό του….Έτσι επήλθε το ΜΟΙΡΑΙΟΝ…και άρχισαν τα όργανα!!!Εν αρχή το ανάκτορο…πέταξε το γάντι ανακοινώνοντας ότι…“απελθέτω απ’εμού η ήττα τούτη. Αυτή ανήκει στο Νομαρχιακό Όργανο”Πριν το λευκό βασιλικό γάντι ακουμπήσει στο έδαφος, το σήκωσε η κοκκινομάλλα πασιονάρα του ΟΡΓΑΝΟΥ φωνάσκωντας…“Αυτή με την ψήφο της στέρησε το παντεσπάνι του Λαού”Η δε χαριστική βολή επήλθε από το επαναστατικό μανιφέστο σύσσωμου του Πράσινου Νομαρχιακού Σώματος!!!Κατά τα άλλα…Μία αγαπημένη πράσινη οικογένεια είμαστε όλοι, στοιχισμένοι και ορκισμένοι εις το Ευαγγέλιον το Μνημονιακόν, θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε την 17η Ιουνίου του σωτηρίου έτους 2012, αυτό το Γερμανικό Αριστούργημα να αντικαταστήσει τας Ελληνικάς Γραφάς!!!Το Επαναστατικό Μανιφέστο του Πράσινου Νομαρχιακού Σώματος!!!“Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται η γνωστή ρήση «Η νίκη έχει πολλούς πατέρες, η ήττα κανέναν»
. Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα Aντζελα Γκερέκου προσπαθεί να αποσείσει τις δικές της ευθύνες για την απώλεια της έδρας και να τις επιρρίψει οπουδήποτε αλλού, στοχεύοντας κυρίως στην Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 6 Μαΐου ήταν εξαιρετικά αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά και τοπικά. Για πρώτη φορά από της ιδρύσεώς του, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει βουλευτή στην Κέρκυρα. Οι Έλληνες και οι Κερκυραίοι ψηφοφόροι τιμώρησαν το ΠΑΣΟΚ για τα επώδυνα μέτρα που έλαβε τα 2 τελευταία χρόνια, τιμώρησαν τα φαινόμενα αλαζονείας και κυβερνητισμού που ανέπτυξαν πολλά υψηλόβαθμα και μεσαία στελέχη του.

Προφανώς δεν τιμώρησαν την οργάνωση του ΠΑΣΟΚ.

Η κυρία Γκερέκου αντί να κάνει μια ψύχραιμη αποτίμηση και ανάλυση του αποτελέσματος για το ΠΑΣΟΚ και για την ίδια προσωπικά, άρχισε την προσφιλή τακτική της να αποδίδει σε άλλους τις ευθύνες κρατώντας για τον εαυτό της ένα μικρό μόνο μερίδιο. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από πρόσφατη δήλωσή της σε τοπικά ΜΜΕ. Πρώτος στόχος της κυρίας Γκερέκου για ακόμα μια φορά η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας.

Πρέπει λοιπόν ως μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής να θυμίσουμε στην κυρία Γκερέκου τα εξής:

Από την αρχή της θητείας μας, τον Μάιο του 2008, επιδιώξαμε να έχουμε με την βουλευτή του Νομού μια καλή συνεργασία προς όφελος της Κερκυραϊκής κοινωνίας. Αντ’ αυτού, εισπράξαμε πρωτοφανή άρνηση η οποία έφτασε σε φαινόμενα απίθανου ανταγωνισμού. Ουδέποτε η κυρία Γκερέκου ανέβηκε στα γραφεία της οργάνωσης, παρά μόνο όταν επρόκειτο να συνοδεύσει κάποιον Υπουργό που βρισκόταν στην Κέρκυρα. Ουδέποτε ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις της Ν/Ε για συναντήσεις ή για κοινή επίσκεψη σε Υπουργεία για προώθηση τοπικών ζητημάτων. Αντ’ αυτού, φρόντιζε να μας «προλαβαίνει», κάνοντας δικές της επισκέψεις στα Υπουργεία και εκδίδοντας σχετικές ανακοινώσεις του τύπου «κατόπιν ενεργειών μου». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να στρέψει μια φίλα προς αυτήν προσκείμενη πλειοψηφία της Νομαρχιακής Επιτροπής εναντίον της. Δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε πώς σε άλλους Νομούς υπήρχε αγαστή συνεργασία βουλευτών και οργάνωσης με θετικά αποτελέσματα και στην Κέρκυρα συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο. Δεν μπορούσαμε βεβαίως να αποδεχθούμε την πολιτική με όρους «ντίβας».

Είναι φυσικά ερμηνεύσιμη αυτή η συμπεριφορά: η κυρία Γκερέκου ουδέποτε είχε την παραμικρή σχέση με την οργάνωση του ΠΑΣΟΚ και με την ιστορική του διαδρομή. Βρέθηκε ξαφνικά το 2004 βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα με την στήριξη πάρα πολλών μελών, το θεώρησε προσωπική της νίκη και ανέπτυξε μια απολύτως προσωπική λειτουργία, με χαρακτηριστικά απολίτικου “star system”.

Ο τρόπος που πολιτεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια η κ. Γκερέκου έπαιξε το ρόλο του. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ήταν απούσα από τα δρώμενα, τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Λειτουργούσε εξ Αθηνών με δελτία τύπου. Δεν βρέθηκε στα χωριά της Κερκυραϊκής υπαίθρου να αφουγκραστεί τα προβλήματα. Δεν βρέθηκε κοντά στους κατοίκους να τους εξηγήσει τους λόγους που επέβαλαν τα πρόσφατα δύσκολα μέτρα τα οποία και η ίδια ψήφισε στο Κοινοβούλιο. Αντίθετα, ευρισκόμενη στην Αθήνα φρόντιζε με παρασκηνιακές διαδικασίες να επιβάλλει «ημέτερους» σε καίριες θέσεις Οργανισμών, καταφέρνοντας να παρακάμψει και τελικά να συκοφαντήσει τις διαφανείς διαδικασίες του «opengov». Η βουλευτής αντί να ενώνει και να συνθέτει εκφράζοντας την κοινωνία λειτούργησε επανειλημμένα με απολύτως διχαστικό τρόπο. Όλα αυτά απογοήτευσαν την τοπική κοινωνία και έδιωξαν από το ΠΑΣΟΚ πολλά υγιή στελέχη. .

Υπό αυτή την έννοια, η απώλεια της έδρας θα μπορούσε να αποδοθεί ως προσωπική της ήττα. Όμως, κάτι τέτοιο θα ήταν υπερβολή. Η μεγάλη πτώση του ΠΑΣΟΚ και στην Κέρκυρα οφείλεται στους λόγους που παραπάνω αναφέραμε. Πρέπει πάντως να επισημάνουμε, με αφορμή την αυτάρεσκη αναφορά της κυρίας Γκερέκου στην «μικρή προσωπική νίκη» της που αφορά στην 1η θέση στο ψηφοδέλτιο, ότι οι απώλειες του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας σε αριθμούς ψήφων είναι της τάξεως του 72%, ενώ οι προσωπικές απώλειες της κ. Γκερέκου σε σχέση με τις ψήφους του 2009 είναι της τάξεως του 82%!

Ασφαλώς και η Νομαρχιακή Επιτροπή και η οργάνωση της Κέρκυρας συνολικά έχει τις δικές της ευθύνες. Είναι όμως αναλογικές. Η οργάνωση δεν κυβέρνησε. Η οργάνωση προσπάθησε να ακουστεί στα κυβερνητικά γραφεία αλλά αγνοήθηκε. Η οργάνωση αφέθηκε στη μοίρα της, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο (παρά το ό,τι είχε λήξει η θητεία της από το 2011) φτάνοντας στο σημείο της έξωσης από τα γραφεία της (!!). Η Περιφερειακή οργάνωση Ιονίων Νήσων είχε διαλυθεί από το 2011, ελάχιστες τοπικές οργανώσεις συντηρούνταν ακόμα από τους Γραμματείς τους και η Νομαρχιακή Επιτροπή λειτουργούσε χάρη στο φιλότιμο μερικών μελών της.

Θα θέλαμε να είχαμε επιτύχει μια καλύτερη παρέμβαση στην τοπική κοινωνία. Θα θέλαμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Δεν μπορέσαμε. Αυτό το αναγνωρίζουμε και ως ευθύνη το αναλαμβάνουμε. Αλλά ως εδώ!

Η κυρία Γκερέκου, με την ψήφο των Κερκυραίων και τη στήριξη της οργάνωσης, εκλέχθηκε βουλευτής Κέρκυρας επί 8 χρόνια. Έκανε τη δική της διαδρομή. Κρίθηκε όπως κρινόμαστε όλοι για τη λειτουργία μας. Ας μην ψάχνει αλλού άλλοθι.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ

ΔΑΓΚΛΗ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ

ΝΤΑΛΑΜΠΙΡΑ ΝΤΙΝΑ

ΡΕΓΓΗ ΜΑΡΙΑ

ΡΟΥΣΣΟΥ ΛΙΝΑ

ΣΑΛΒΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Πηγή / http://paganeli.wordpress.com/2012/05/19/κερκυρα-γκερεκου-μία-μικρή-μαρία-αντο/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ