2012-05-20 13:25:04
Φωτογραφία για Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι δέκα κοινοτήτων της Λεμεσού για τις περιουσίες τους
Το δικαίωμά τους να μπορούν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους, όπως συμβαίνει με όλους τους υπόλοιπους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι το βασικό αίτημα των κατοίκων των 10 κοινοτήτων που βρίσκονται στις περιοχές ελέγχου των Βρετανικών βάσεων Ακρωτηρίου και Επισκοπής. Oι επηρεαζόμενοι κάτοικοι που αισθάνονται, πλέον, προδομένοι και αγανακτισμένοι, ετοιμάζονται να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους με δυναμικό τρόπο. Το γεγονός ότι από πλευράς Δημοκρατίας παρατηρείται αδράνεια στο να ξεκινήσει ένας διάλογος τόσο με τις Βάσεις όσο και με τις κοινότητες, ώστε να συμφωνηθεί ο τρόπος των αναπτύξεων και να προχωρήσουν οι αξιοποιήσεις, προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των επηρεαζόμενων κοινοτήτων, οι οποίες ζητούν από την κυβέρνηση, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, να πάρει θέση επί του ζητήματος.

Oι κάτοικοι Ακρωτηρίου, Κολοσσίου, Ύψωνα, Ερήμης, Παραμαλίου, Επισκοπής, Τραχωνίου, Ασωμάτου, Αυδήμου και Σωτήρας, ζητούν τόσο από τους Άγγλους όσο και την Κυπριακή Δημοκρατία, να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους σε ό,τι αφορά το επίμαχο ζήτημα της οικιστικής ανάπτυξης και αξιοποίησης των περιουσιών τους. Kατά κύριο λόγο ζητούν ίση αντιμετώπιση και δικαιώματα με όλες τις υπόλοιπες κοινότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας.


«Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας και απαιτούμε όπως η κοροϊδία που συνεχίζεται εδώ και χρόνια, για δήθεν χαλαρώσεις αναπτύξεων εντός των Βρετανικών Βάσεων, τερματιστεί άμεσα», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κοινοτάρχης Έρημης Πανίκος Χατζηχαμπής. Τονίζοντας, παράλληλα πως δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια ανοχής εκ μέρους των επηρεαζόμενων Τοπικών Αρχών γι’ αυτό, όπως είπε, αν μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες δεν υπάρξει θετική εξέλιξη, θα ζητηθεί επιτακτικά συνάντηση με την ΥΠEΞ Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή για οριστικό ξεκαθάρισμα του ζητήματος, ώστε «κι εμείς να ξέρουμε τι κάνουμε από τούδε και στο εξής», πρόσθεσε.

«Παρόλες τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις που μας δόθηκαν για επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος και ιδιαίτερα ότι θα υπογραφτεί σχετικό μνημόνιο μεταξύ των Βάσεων και της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε σχέση με τον πολεοδομικό σχεδιασμό της περιοχής, εντούτοις, μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει και όλοι αποφεύγουν ή δεν θέλουν να δώσουν μια λύση στο πρόβλημά», κατέληξε ο κοινοτάρχης Έρήμης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ