2018-02-07 14:52:23
Φωτογραφία για Πότε και πώς θα επιστραφούν τα υπόλοιπα αναδρομικά στους στρατιωτικούς
Θα καταβληθούν σε μηνιαίες δόσεις, που θα ενσωματωθούν στις απολαβές εν ενεργεία και συνταξιούχων στρατιωτικών Στα τέλη του έτους θα γίνει η επιστροφή του υπολοίπου 50% των αναδρομικών στους στρατιωτικούς, όπως ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Όπως ανέφερε ο κ. Βίτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, στο τελευταίο δίμηνο ή τρίμηνο του έτους, μετά τη λήξη του μνημονίου, οπότε θα μπορούν να υπολογιστούν ακριβώς τα αποθεματικά του ελληνικού Δημοσίου, θα ξεκινήσει η διαδικασία αποπληρωμής του υπολοίπου 50% των αναδρομικών στους εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικούς.

Η επιστροφή των αναδρομικών που υπολείπονται θα γίνει σε σε 36-48 μηνιαίες δόσεις και το ποσό θα προστεθεί στη σύνταξη ή το μισθό του στρατιωτικού. Το συνολικό ποσό που θα επιστραφεί, μαζί με τις προσαυξήσεις, αγγίζει τα 450-500 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά των στρατιωτικών, παρατήρησε ότι οι περικοπές του 1,5% που επήλθαν με το νέο μισθολόγιο λύνονται με τα επιδόματα που χορηγούνται.


Συνανάπτυξη με τα Σκόπια

Σχετικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας αφού διευκρίνισε ότι βρισκόμαστε στην αρχή της διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ειρήνη στα Βαλκάνια μέσα από την «παγίωση των συνόρων» και «να φύγουμε από παντού από λογικές αλυτρωτισμού» ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της συνανάπτυξης μεταξύ των χωρών, όπως είπε. Επανέλαβε δε ότι εθνική γραμμή είναι να βρεθεί μία σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό ή άλλο προσδιορισμό και η λύση-πακέτο να έχει την μορφή διεθνούς συμφωνίας, διεθνούς δικαίου.

Επίσης δήλωσε ότι διαφωνεί «με κάθε λέξη που είπε ο Μίκης Θεοδωράκης στη συγκεκριμένη ομιλία» στο πρόσφατο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Όσον αφορά στη στάση των ΑΝΕΛ, ο κ. Βίτσας σχολίασε ότι για το θέμα δεν θα αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι ΑΝΕΛ αλλά η Βουλή, και κάλεσε εκεί «να πάρει θέση ο καθένας».

Παράλληλα τόνισε -«έχοντας μια παραπάνω γνώση», όπως είπε χαρακτηριστικά-, ότι για το συγκεκριμένο θέμα δεν θα υπάρξει πρόβλημα σταθερότητας στην κυβέρνηση, ενώ επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το Σεπτέμβριο του 2019.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ