2018-02-07 22:52:22
Φωτογραφία για Με τι κριτήρια να επιλέξετε σχολή χορού
Όλοι μας ψάχνουμε έναν τρόπο, μία διέξοδο για να αποφορτιζόμαστε από την έντονη... και αγχώδη καθημερινότητα. Ο χορός είναι μια επιλογή που συνδυάζει τη γυμναστική με την έκφραση των συναισθημάτων. Πρόκειται για μία πηγή χαράς και ευεξίας, αλλά και έναν τρόπο μέσα απ’ τον οποίο μπορείς να μάθεις καλύτερα τον εαυτό σου.

Ο τρόπος για να επιλέξεις την κατάλληλη σχολή χορού θα πρέπει να είναι πολύ μελετημένος, ώστε να αποφύγεις περιττά έξοδα και να απογοητευτείς, αφήνοντας έτσι κάτι που θα κάνει καλό στον εαυτό σου. Θα πρέπει λοιπόν πριν πραγματοποιηθεί η οποιασδήποτε εγγραφή σε σχολή για μαθήματα χορού να μάθουμε κάποιες πληροφορίες για το είδος του χορού που μας ενδιαφέρει να ακολουθήσουμε. Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό, καθώς υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη χορού και πριν καταλήξουμε με ποιο είδος θα ασχοληθούμε, θα πρέπει να έχουμε πλήρη γνώση. Το internet είναι μια καλή πηγή ενημέρωσης, όπου μπορούμε να βρούμε άρθρα αλλά και βίντεο σχετικά με τον χορό που μας ενδιαφέρει να τον ακολουθήσουμε..


Αφού λοιπόν μέσα από την ενημέρωση, έχουμε καταλήξει για το είδος του χορού που μας ενδιαφέρει, θα πρέπει να αναζητήσουμε τις σχολές στις οποίες μπορούμε να ξεκινήσουμε το είδος χορού που μας ενδιαφέρει. Κάνουμε μια λίστα με τις σχολές που έχουμε βρει και για την τελική επιλογή πρέπει να λάβουμε υπόψη μας κάποια δεδομένα.

Τα διαθέσιμα είδη χορού

Ποια είναι τα είδη χορού που μπορείς να μάθεις στην κάθε σχολή π χ μπαλέτο, μοντέρνος χορός, τζαζ, hiphop, λάτιν, tango, φλαμένγκο, παραδοσιακοί χοροί κ.α. Εάν κάποια σχολή είναι εξειδικευμένη σε ένα συγκεκριμένο χορό που σε ενδιαφέρει αποκλειστικά, γενικά θεωρείται καλύτερο. Εάν από την άλλη, θες να δοκιμάσεις ποικιλία χορών για να καταλήξεις σε αυτό που σου ταιριάζει, τότε είναι καλύτερα να επιλέξεις τη σχολή που προσφέρει εύρος επιλογών.

Τα τμήματα

Αν υπάρχουν τμήματα παιδικά, ενηλίκων, αρχαρίων, ερασιτεχνικά, επαγγελματικά, για προχωρημένους.

Η πρόσβαση

Αν η σχολή είναι κοντά, σίγουρα αυτό είναι κάτι που θα την κάνει πιο προσιτή. Παρόλα αυτά, αν η σχολή που θα διαλέξετε είναι λίγο πιο μακριά, θα πρέπει να δείτε αν είναι δυνατόν να φτάνετε γρήγορα, χρησιμοποιώντας κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς.

Το οικονομικό

Η εποχή που ζούμε έχει πολλές οικονομικές δυσκολίες. Έτσι θα πρέπει να δούμε αν η σχολή που επιλέγουμε μπορεί να μας προσφέρει ποιότητα σε μια προσιτή τιμή.

Εφόσον καταλήξουμε σε μια συγκεκριμένη σχολή καλό θα είναι να την επισκεφτούμε, να δούμε το χώρο, τους καθηγητές, τη δομή του μαθήματος, τις επιλογές και το στυλ, αλλά και τη συμπεριφορά των ανθρώπων, το προσωπικό της σχολής δηλαδή. Αν υπάρχει δυνατότητα ενός δοκιμαστικού μαθήματος δωρεάν, θα είναι μια καλή ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε ότι μπορούμε να ενταχθούμε στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Ένα επιπλέον θετικό θα είναι να γίνονται εκδηλώσεις στη σχολή, αλλά και να ενημερωθείτε για την περίπτωση που θελήσετε να ασχοληθείτε περισσότερο με το χορό, ίσως και σε ένα επαγγελματικό επίπεδο. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να υπάρχει ενημέρωση για το τι είδους επαγγελματικά διπλώματα προσφέρονται και για ποιο είδος χορού. Απαραίτητη πληροφορία επίσης, είναι αυτή για τις εργασιακές δυνατότητες, αλλά και τις εξετάσεις που θα περάσετε για να αποκτήσετε την επαγγελματική ιδιότητα του χορευτή.

Όλες αυτές οι πληροφορίες θα σας οδηγήσουν σίγουρα στην καλύτερη δυνατή επιλογή για να απολαύσετε τον αγαπημένο σας χορό.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ