2018-02-21 09:10:59
Φωτογραφία για Ξεκινά η μάχη στη Βουλή για τη Novartis! Όλο το παρασκήνιο και τα πρόσωπα
Τετάρτη 21 Φεβρουάριος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Ξεκινά το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή η διαδικασία για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis όπου και θα στηθούν κάλπες.

Με βάση την απόφαση των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, πιθανότατα θα στηθούν 10 κάλπες για κάθε πολιτικό πρόσωπο ξεχωριστά.

Η συνεδρίαση στη Βουλή ξεκινά στις 9 το πρωί και αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες, καθώς εκτιμάται ότι δε θα τελειώσει κοντά στα μεσάνυχτα.

Η συζήτηση που αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω και της έντασης που έχει δημιουργηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, θα περιλαμβάνει πολλές τοποθετήσεις.

Συγκεκριμένα θα υπάρξουν τοποθετήσεις των οκτώ εισηγητών των κοινοβουλευτικών ομάδων και ενός εκ των ανεξάρτητων, ενώ θα τοποθετηθούν και 16 βουλευτές όλων των κομμάτων.


Από τη συνεδρίαση δε θα λείψουν και οι τοποθετήσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού αλλά και του αναπληρωτή υπουργού Π.Πολάκη που συχνά πυκνά έχει τοποθετηθεί για την υπόθεση μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, ενώ αναμένεται να τοποθετηθεί και ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Στο βήμα και οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι πολιτικοί

Όμως αυτό που φαίνεται ότι θα κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας είναι οι τοποθετήσεις των πολιτικών προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση και τα ονόματά τους αναφέρονται εκτενώς στη δικογραφία.

Από τα 10 πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία, αναμένεται να μιλήσουν μόνο οι 9 καθώς ο κοινοτικός επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος αναμένεται να απουσιάζει στο εξωτερικό και γι αυτό θα αποστείλει υπόμνημα.

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ετοιμάζει εδώ και μέρες την τοποθέτησή του μαζί με τους συνεργάτες του ενώ έχει εντοπίσει και στοιχεία από τα αρχεία του υπουργείου υγείας προκειμένου να αποδείξει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με το θέμα Novartis.

Αντίστοιχα αναμένεται να κινηθεί και ο Ανδρέας Λοβέρδος όπως σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr οι οποίες μάλιστα επιμένουν ότι θα προσκομίσει και νέα στοιχεία στην υπόθεση με έγγραφα και email. Άλλωστε Γεωργιάδης και Λοβέρδος είναι τα δύο πρόσωπα ου έχουν δεχθεί τις μεγαλύτερες βολές για την υπόθεση Novartis από την κυβέρνηση.

Βέβαια το κλίμα- όλα δείχνουν- ότι θα …εκραγεί όταν στο βήμα της Βουλής ανέβουν οι πολιτικοί αρχηγοί καθώς θεωρείται ουσιαστικά πολιτική μάχη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, παρά οτιδήποτε άλλο.

Πάντως το άνοιγμα του φακέλου «φάρμακα» δεν αναμένεται να κλείσει σύντομα καθώς υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως μόλις καταλαγιάσει η υπόθεση Novartis, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να παραμείνει στο θέμα παρουσιάζοντας νέα στοιχεία για άλλες εταιρείες. Διαβάστε ΕΔΩ τις αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr: «Τι έρχεται μετά τη Novartis! Νέος φάκελος «φωτιά»

Άλλωστε στην κυβέρνηση θεωρούν πως επικοινωνιακά έχουν ευνοηθεί από την υπόθεση Novartis, μετά και τη δυσαρέσκεια που υπήρχε στον κόσμο για το θέμα της Μακεδονίας αλλά και τα νέα φορολογικά βάρη.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ