2018-02-24 17:48:20
Φωτογραφία για Πως να αφαιρέσεις έναν ιό απο τον υπολογιστή σου;
Είναι σχεδόν σίγουρο οτι ο υπολογιστής σας έχει μέσα στα σωθικά του κάποιον ιό... malware, trojan, dialer, spyware, adware, malicious BHO ή έστω κάποια διαφημιστική μπάρα στον browser σας. Ας δούμε απλά βήματα πως θα κάνουμε ένα γενικό check -up για να τον καθαρίσουμε.

Βασικά βήματα

Βήμα 1

Κατεβάστε ένα καλό antivirus και κάντε ένα full scan στον υπολογιστή σας. Αυτό θα πάρει λίγη ώρα ειδικά αν έχετε πολλούς σκληρούς δίσκους. Αφαιρέστε τυχόν ιούς που θα ανακαλύψει το πρόγραμμα.

Βήμα 2

Κατεβάστε ένα καλό antimalware πρόγραμμα. Κάνουμε όπως και πριν ένα full scan .Αν και τα αποτελέσματα θα είναι περίπου τα ίδια με το antivirus, ένα antimalware είναι είναι ;ένα πιο ειδικό εργαλείο που μπορεί να αφαιρεί πολλά ανεπιθύμητα spyware και adware.

Βήμα 3

Καθαρίστε τα προσωρινά αρχεία από τον υπολογιστή σας, διαγράψτε περιττά προγράμματα, σβήστε αρχεία που δεν είστε σίγουροι τι είναι. Προβλήματα μπορεί να δημιουργήσουν αρχεία τύπου crack, serial key generators, key loggers, κ.α. Καθαρίστε την registry του υπολογιστή σας.


Μην παραλείψετε να ανανεώσετε το antivirus σας με τα τελευταία virus definitions.

Βήμα 4

Καθαρίστε τον browser σας. Διορθώστε την αρχική σελίδα σας που μπορεί να τη έχει αλλάξει κάποιο πονηρό πρόγραμμα, καθαρίστε το ιστορικό, τα cookies κτλ. Τέλος αφαιρέστε από την προσθαφαίρεση προγραμμάτων κάποιο πρόγραμμα τύπου taskbar που κατά λάθος έχετε εγκαταστήσει στο παρελθόν.

Βήμα 5

Κατεβάστε τις τελευταίες εκδόσεις των προγραμμάτων σας. Drivers, patches, windows updates όλα μπορεί να αφαιρέσουν κάποιο παλιό μολυσμένο αρχείο και να σας προφέρουν καλύτερη ασφάλεια για μελλοντικά προβλήματα.

Στην ενότητα downloads του Greek-Experts θα βρείτε όλα τα προγράμματα που χρειάζεστε.

Συνεχίζω να έχω πρόβλημα

Αν παρόλα αυτά το antivirus συνεχίζει να ανακαλύπτει καινούριους ιούς, πιθανόν ένα rootkit ή ένας καλά κρυμμένος ιός κρύβετε κάπου στον σκληρό σας. Πρέπει να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα και θα πρέπει να λάβουμε πιο δραστικά μέτρα.

Πάρτε μια δεύτερη γνώμη γιατρού. Δοκιμάστε άλλο antivirus .Μπορεί να βρει κάτι που αστόχησε να εντοπίσει το προηγούμενο

Μπείτε σε safe mode. Πατώντας το F8 την στιγμή που κάνει επανεκκίνηση ο υπολογιστή σας θα φορτώσει μόνο του βασικούς οδηγούς.

Σε windows 10 επιλέξτε το κουμπί "Έναρξη" στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης και μετά επιλέξτε Ρυθμίσεις. Επιλέξτε Ενημέρωση και ασφάλεια > Αποκατάσταση. Στην περιοχή εκκίνηση για προχωρημένους, επιλέξτε επανεκκίνηση τώρα. Αφού ο υπολογιστής σας ξεκινήσει, επιλέξτε ένα από τα παρακάτω. Αντιμετώπιση προβλημάτων > Επιλογές για προχωρημένους > Ρυθμίσεις εκκίνησης > Επανεκκίνηση.

Μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, θα δείτε μια λίστα από διαφορετικές επιλογές. Επιλέξτε 4 ή F4, για να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας σε ασφαλή λειτουργία. Εναλλακτικά αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το Internet, επιλέξτε 5 ή F5 για Ασφαλή λειτουργία με υποστήριξη δικτύου. Ακολουθήστε ξανά τα βασικά βήματα που προαναφέραμε παραπάνω.

Κάθε φορά που ολοκληρώνετε ένα βήμα κάντε επανεκκίνηση. Ενας ιος μπορεί να έχει την δυνατότητα να ξανατρυπωνει στο σύστημα μετά από ένα reboot.

Αν γνωρίζετε το πρόβλημα που υπάρχει, τότε μπορεί να σας βοηθήσει κάποιο συγκεκριμένο removal tool για την συγκεκριμένη δουλειά. Ζητήστε την γνώμη μας στα σχόλια να σας βοηθήσουμε.

Τελευταία λύση δυστυχώς είναι το format. Μια καθαρή εγκατάσταση των windows, σας απαλλάσσει από όλα τα προηγούμενα βήματα αλλά ας κρατήσουμε αυτή την λύση μόνο ώς εσχάτη,όταν όλα τα αλλα έχουν αποτύχει..

Καλή επιτυχία !
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ