2018-02-28 09:50:17
Φωτογραφία για Παρουσία του ΑΝΥΕΘΑ Δημ. Βίτσα η Τελετή Βράβευσης Διακριθέντων Αθλητών-Αθλητριών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, στο Πολεμικό Μουσείο, η τελετή βράβευσης διακριθέντων αθλητών-αθλητριών και ομάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έτους 2017. Επίσης έγιναν ειδικές  βραβεύσεις στο πλαίσιο της επετείου των 70 χρόνων από την ίδρυση του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).

Στην τελετή παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος ΑποστολάκηςΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτιος Ράπτης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Τερζούδης και πολλοί βετεράνοι αθλητές.

Ο ΑΝΥΕΘΑ στο χαιρετισμό που απηύθυνε ανέφερε:

«Κατά αρχήν θέλω να χαιρετίσω  την παρουσία των βετεράνων αθλητών, οι οποίοι είναι η ζωντανή ιστορία των ελληνικού αθλητισμού και να τους ευχαριστήσω που είναι εδώ μαζί μας και μας τιμούν.

Σήμερα τιμάμε το 70 χρόνια ύπαρξης του ΑΣΑΕΔ. Έχει μεγάλη ιστορία. Να μη ξεχνάμε, πως για κάποια χρόνια ο στρατιωτικός αθλητισμός ήταν η βάση του ελληνικού αθλητισμού.  

Θέλω να ξεχωρίσω από όλες τις δραστηριότητες που κάνουμε τρεις τομείς:

Πρώτο, είναι οι δρόμοι θυσίας και τιμής και οι άλλες αθλητικές δραστηριότητες. Τους αυξήσαμε και θα τους αυξήσουμε. Αυτό δείχνει πως ξέρουν οι Ένοπλες δυνάμεις, έργω και όχι λόγω, να τιμούν και την ιστορία του ελληνικού έθνους και την παλληκαριά του. Αποδεικνύοντας έτσι, με άλλον ένα τρόπο, ότι δεν χρειαζόμαστε τείχη, όπως θρυλείται ότι έκαναν στην αρχαιότητα για τους ολυμπιονίκες, για να προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τη χώρα μας. Έχει μεγάλη σημασία, πως ανταποκρίνεται και πως μας το ανταποδίδει κάθε φορά η τοπική κοινωνία, που αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια στην οποία παίρνουν μέρος όλο και περισσότεροι.

Δεύτερο, που θέλω να ξεχωρίσω, είναι ο τρόπος με τον οποίο συλλειτουργούμε για να περάσει το αθλητικό ιδεώδες, η αθλητική ιδέα στα σχολεία. Εδώ χρειαζόμαστε περισσότερη δουλειά και μεγαλύτερη ανταπόκριση. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να απευθυνθώ στους διευθυντές των σχολείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων  αλλά ακόμα και στις διοικήσεις των πανεπιστημίων, για μια ακόμα πιο έντονη συνεργασία. Έχει σημασία οι ολυμπιονίκες να πάνε να μιλήσουν, να συζητήσουν και εν ολίγοις να ζήσουν με τα νέα παιδιά.

Το τρίτο, είναι η ευεργετική επίδραση των δραστηριοτήτων μας  στην ευεξία και το καθαρό μυαλό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των οπλιτών. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αθλήθηκαν για πρώτη φορά όταν ήρθαν στο Στρατό, γι’ αυτό έχει σημασία να τους περάσουμε το μήνυμα να το συνεχίσουν και μετά.

Ξεχωρίζοντας αυτά τα τρία σαν βασικά και πρέπει να συνεχίσουμε και την επόμενη χρονιά.

 Θέλω να σας ευχαριστήσω για όλα αυτά που κάνατε.

Ξεπερνώντας τις οικονομικές δυσκολίες, πρέπει να προσθέτουμε και πόρους αλλά και έμψυχο υλικό στον αθλητισμό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Να ευχηθώ στο Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων, πολλά-πολλά χρόνια να κατακτάει και νέα ρεκόρ».
kranosgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ