2012-06-03 20:18:24
Φωτογραφία για Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Κάποιοι αδίκησαν τις απόψεις μου για εθνική συνεννόηση
Αιχμές προς πάσα κατεύθυνση από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Σαφές μήνυμα (και) στο εσωτερικό του κόμματός του στέλνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Δημοκρατία". Ο γαλάζιος αντιπρόεδρος σημειώνει με νόημα πως οι απόψεις του για ενότητα του πολιτικού κόσμου αδικήθηκαν, ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη να υπερτερήσει το εθνικό συμφέρον έναντι του κομματικού. Συγκεκριμένα αναφέρει: " Φοβούμαι ότι η πρόταση που δημόσια είχα διατυπώσει δυόμισι χρόνια πριν και που σίγουρα δεν ήταν μόνο δική μου, μάλλον αδικήθηκε. Γιατί άλλη θα ήταν η αξία και η χρησιμότητά της τότε. Παρ’ όλα αυτά, όλα δείχνουν ότι τελικά θα τα καταφέρουμε να συνεννοηθούμε. Το απαιτούν οι καιροί αλλά και το ζητούν οι πολίτες. Το τελευταίο δε εκλογικό αποτέλεσμα στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα. Παραμένει ωστόσο, ακόμα, το πολιτικό σύστημα να ερμηνεύσει σωστά τη λαϊκή εντολή και παραμερίζοντας δογματικές θέσεις και μικροκομματικούς υπολογισμούς να ανταποκριθεί στην κρίσιμη φάση που διέρχεται η πατρίδα μας.


Η Ελλάδα έχει ανάγκη μια σταθερή και ανθεκτική κυβέρνηση για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια προσωπικών διαδρομών και κομματικών σκοπιμοτήτων. Η Νέα Δημοκρατία εγγυάται την προοπτική αυτή. Είναι παράγοντας σταθερότητας και ανάπτυξης.

Παρ’ όλα αυτά, αυτή η κρίση θα αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος και είναι βέβαιο ότι από εδώ και πέρα η εθνική συνεννόηση θα είναι οδηγός μας για τις απαραίτητες συνεργασίες μπροστά σε μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα που θα τις επιβάλλουν".

Παράλληλα, ο μέχρι πρότινος υπουργός Άμυνας εκφράζει την ικανοποίησή του για την συγκρότηση του Κεντροδεξιού μετώπου υπό τον Αντώνη Σαμαρά σημειώνοντας πως "τούτες τις ώρες το σάλπισμα πανστρατιάς του ευρύτερου παραταξιακού μας χώρου μόνο καλό κάνει'.

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ