2012-06-04 07:33:36
Φωτογραφία για ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΤΟ DEBATE ΣΑΜΑΡΑ ΤΣΙΠΡΑ
Για τη Δευτέρα 11 Ιουνίου ορίστηκε σύμφωνα με  πληροφορίες  το πολυσυζητημένο debate μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα, ενώ δεν αναμένεται debate μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε καταφατικά στο ερώτημα εάν θα βρεθεί σε τηλεοπτικό debate μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, και επισήμανε ότι στην τηλεμαχία θα πει ο καθένας αυτά που πιστεύει. Πρόκειται για την πρώτη δημόσια δήλωση του κ. Σαμαρά ότι θα προχωρήσει στο debate με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Κυριακή επισημαίνεται ότι είναι ανοιχτός στις προτάσεις για έναν ζωντανό, δημόσιο διάλογο, ώστε να συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι πρέπει να αναζητηθούν όλοι οι δυνατοί τρόποι έτσι ώστε να διασφαλιστούν οι όροι ισοτιμίας και πλουραλισμού.


Πάντως, η διεξαγωγή debate με το σύνολο των πολιτικών αρχηγών εμφανίζει δυσκολίες και είναι μάλλον αμφίβολο.

Δεν υπάρχει συμφωνία εάν οι αρχηγοί θα είναι επτά, όσοι εισήλθαν στο Κοινοβούλιο, η εννέα μαζί με τον αρχηγό του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη και τον επικεφαλής των Πρασίνων που εκπροσωπούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει τη διεξαγωγή ντιμπέιτ με τους έξι αρχηγούς που συνομίλησαν με τον Κάρολο Παπούλια κατά την τελευταία συνάντηση στην Προεδρία της Δημοκρατίας -δηλαδή, πλην του Ν.Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής.

Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου θεωρούν πως ένα ντιμπέιτ Σαμαρά-Τσίπρα δεν θα έχει νόημα διότι εκτιμούν πως κανένα από τα δύο κόμματα δεν πρόκειται να συγκεντρώσει αυτοδυναμία στις κάλπες του Ιουνίου και το ζητούμενο για τους πολίτες σε ένα ντιμπέιτ είναι να δουν τις δυναμικές συνεργασίας που διαμορφώνονται μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Τέλος, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ δήλωσε την Κυριακή ότι ισχύει στο ακέραιο η πρότασή τους για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, και επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι με προσχήματα επιχειρεί να αποφύγει το ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών για να μην αντιπαρατεθεί τηλεοπτικά με τον Πάνο Καμμένο.
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ