2012-06-04 08:54:02
Φωτογραφία για Την Κυριακή της Πεντηκοστής, 3η Ιουνίου 2012, πανηγύρισε με κάθε μεγαλοπρέπεια…
...ο Κοιμητηριακός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Τριπόλεως.Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, χοροστάτησε στο... πανηγυρικό Εσπερινό. Ιερείς εκ της Τριπόλεως συμμετείχαν τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος.

Πλήθος Τριπολιτών, αρχόντων και προσκυνητών, συμμετείχε και συμπροσευχήθηκε κατά την ώρα της Ακολουθίας του Εσπερινού. Ο νέο ανεγειρόμενος κοιμητηριακός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος, βρίσκετε λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Τριπόλεως.

Έχει ανεγερθεί τα τελευταία χρόνια, επί Αρχιερατείας του Σεβ Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, στο σημείο το οποίο υπήρχε παλαιότερα Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος. Η λειτουργική ευθύνη του Ναού ανήκει στον Ενοριακό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Τριπόλεως, ενορία η οποία είχε παραχωρήσει έκταση περίπου 50 στρεμμάτων δια την δημιουργία του Δημοτικού Κοιμητηρίου Τριπόλεως.


Ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και ανεγέρθη κατόπιν πρωτοβουλίας του Σεβ. Ποιμενάρχη μας, ως σημείο αναφοράς και τόπος επιζητήσεως της χάριτος του Άγιου Πνεύματος, συνάμα δε, δόξης και τιμής της Αγίας Τριάδος. Απάνεμο πνευματικό λιμάνι, καθώς και σημείο προσευχής για τους προσφιλείς κεκοιμημένους αδελφούς, οικείους και προγόνους μας.

Η κατασκευή του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Έχουν τελείωση όλες η ηλεκτρολογικές εργασίες, έχει σοβατιστεί εσωτερικά και είναι έτοιμος δια την τοποθέτηση του δαπέδου με μάρμαρα, υπολείπετε η κατασκευή του Τέμπλου και ο εσωτερικός Εκκλησιαστικός εξοπλισμός ο όποιος και θα καταστήσει λειτουργικό τον θαυμάσιο αυτό Οίκο του Τριαδικού Θεού. Εξωτερικά αποπερατώνετε η πέτρινη επένδυση και σιγά - σιγά αναδεικνύετε η ομορφιά και η αρχιτεκτονική του αίγλη, πάντα σε συνάρτηση με την Δόξα και την Τιμή που αναλογούν στην Αγία Τριάδα.

Ο Σεβ Μητροπολίτης μας, στο κήρυγμά του, ομίλησε για την Αγία Τριάδα και έκανε εκτενή αναφορά για το Πανάγιο Πνεύμα και την δύναμη που παρέχει σε όλους η Θεια Φώτιση. Ευχήθηκε το Πνεύμα το Άγιο να είναι πάντα δίπλα μας και να οδηγεί τα βήματα όλων, εις παν έργον Αγαθόν, ιδιαιτέρως αυτή την περίοδο, να ενεργήσει το Άγιο Πνεύμα και να φωτίσει όλους με στόχο να στηρίξουν την χώρα μας η οποία δοκιμάζετε ποικιλοτρόπως και παντοιοτρόπως.

Εν συνεχεία ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας ανάμεσα στα μνήματα των κεκοιμημένων αδελφών μας. Ο Σεβ Μητροπολίτης έκανε δέηση υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως των υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδος αγωνισαμένων και πεσόντων των Αρχιερέων των ευλαβώς Αρχιερατευσάντων εν τη Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, έτι δε και των Ιερέων και πάντων των κεκοιμημένων και αναπαυομένων στο κοιμητήριο της Τριπόλεως.

Στην απόλυση της Ακολουθίας του Εσπερινού, ο Σεβ Μητροπολίτης έκλεισε λέγοντας, ότι, η παρουσία όλων στο κοιμητηριακό εορτάζοντα Ναό, δηλώνει απερίφραστα ότι, η Στρατευομένη Εκκλησία, συμπορεύεται και συνυπάρχει με την Θριαμβεύουσα Εκκλησία και είναι ένα και το αυτό. Επίσης ενθύμισε ότι ο λαός θέλει την Αναστάσιμη περίοδο που πέρασε τις ψυχές των νεκρών να χαριτώνονται και να γεύονται την χαρά της Αναστάσεως πλησίον του Αναστάντος Κυρίου μας και την ημέρα του Ψυχοσάββατου της Πεντηκοστής να επιστέφουν εις τα ίδια, προγευόμενες και πάλι τους καρπούς της βιωτής τους στο πρόσκαιρο τούτο κόσμο.

Συγκινητική ήταν η παρουσία των οικείων των κεκοιμημένων την ώρα της περιφοράς πλησίον των μνημάτων των δικών τους ανθρώπων.

Τα καντηλάκια αναμμένα στα μνήματα συμβόλιζαν και έδειχναν σε όλους την προσμονή των νεκρών δια την ώρα και τη στιγμή του Αγίου Φωτός της Αναστάσεως της μεγάλης εκείνης ώρας της κρίσεως.

Ξεχωριστή ήταν και μοσχοβολιά του θυμιάματος στα μνήματα, μοσχοβολιά η οποία ανέβαζε εις τα επουράνια, τις θερμές προσευχές των χριστιανών μας.

Ανήμερα της εορτής της Αγίας Τριάδος ο Σεβ Μητροπολίτης μας, θα τελέσει την Θεια Λειτουργιά στην εορτάζουζα Ενορία Αγ. Τριάδος Αθήναιου.

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ