2012-06-04 08:59:05
Φωτογραφία για «Η Ελλάδα βρίσκεται δύο βήματα πριν από τον γκρεμό»
«Η Ελλάδα βρίσκεται δύο βήματα πριν από τον γκρεμό, μια που ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ είναι υπαρκτός και αν δεν τα καταφέρει, θα επιστρέψει μερικές δεκαετίες πίσω στα Βαλκάνια», υποστηρίζει ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) Λουκάς Τσούκαλης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» ο κ. Τσούκαλης, αναφερόμενος στις εκλογές του Ιουνίου δηλώνει πως δεν μπορείς να ξέρεις τι θα βγάλει η κάλπη, όταν μια κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση. Παραδέχεται ως αποτυχία όλων το ότι δεν δημιουργήθηκαν νέα πολιτικά σχήματα με σοβαρές προτάσεις για αλλαγές που χρειάζονται να γίνουν αλλά και που μπορούν να πείσουν τον κόσμο.

«Ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας είναι σε απόγνωση, κοντεύουμε να χάσουμε γύρω στο 25% του εθνικού μας προϊόντος μέσα σε πέντε χρόνια. Ο κόσμος έχασε τις δουλειές του, οι νέοι αντιμετωπίζουν τεράστια ανεργία, σε αυτούς τους ανθρώπους όταν λες ότι το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ θα έχει καταστροφικές συνέπειες, η απάντησή τους είναι «εγώ ζω ήδη την καταστροφή, τι μου λες τώρα», λέει.


Ο καθηγητής Τσούκαλης υποστηρίζει ότι από την μια έχουμε τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα, τα οποία έχασαν την αξιοπιστία τους στον κόσμο, όχι μόνο για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την κρίση αλλά γιατί θεωρούνται υπεύθυνα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα σήμερα και η διαπίστωση αυτή δεν είναι πολύ άδικη. Αυτά τα κόμματα, καλώς ή κακώς, δεν πείθουν. Από την άλλη, προσθέτει, έχεις να κάνεις με «κόμματα διαμαρτυρίας, που ως επί το πλείστον λαϊκίζουν, που προσποιούνται ότι υπάρχουν εύκολες ανώδυνες λύσεις σε εξαιρετικά δύσκολα προβλήματα».
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ