2012-06-04 09:30:06
Φωτογραφία για Μαυρής: Τα όρια της εκλογικής απήχησης της ΝΔ έχουν διαφανεί
Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη χθεσινή ανάλυση του δημοσκόπου Γιάννη Μαυρή στην Καθημερινή, σχετικά με την εκλογική δυναμική της Νέας Δημοκρατίας:

Τα όρια της εκλογικής απήχησης της Ν. Δ. έχουν διαφανεί. Οι λόγοι για την κρίση της συντηρητικής παράταξης είναι μονιμότεροι και δεν θα επιλυθούν εύκολα. Η αρχική εκλογική ενίσχυσή της, που παρατηρήθηκε κατά την πρώτη εβδομάδα της σύντομης ...μετεκλογικής περιόδου που διανύουμε, δεν δείχνει να διευρύνεται περαιτέρω. Η εν λόγω ενίσχυσή της οφείλεται κατά κύριο λόγο στην απορρόφηση των ψηφοφόρων της ΔΗΣΥ και του ΛΑΟΣ και δευτερευόντως σε μικρά κέρδη από το στρατόπεδο των «αντιμνημονιακών» δεξιών ψηφοφόρων που στις 6 Μαΐου είχαν προτιμήσει τους Ανεξάρτητους Ελληνες και τη Χρυσή Αυγή. Αλλη εκλογική δεξαμενή -πέραν μιας πιθανής ελαφράς συρρίκνωσης της νεοπαγούς Δημοκρατίας Ξανά- δεν είναι ευδιάκριτη.

Παρά τις φρούδες ελπίδες περί του αντιθέτου, η ιδεολογική και πολιτική απομάκρυνση από το Μνημόνιο ενός σημαντικού τμήματος του συντηρητικού εκλογικού σώματος παραμένει ενεργή
. Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι η συρρίκνωση της εκλογικής επιρροής των Ανεξάρτητων Ελλήνων συντελείται κυρίως προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο υπέρ της Ν. Δ. Μια πιθανή ερμηνεία είναι η ακόλουθη: σε συνθήκες γενικής πλέον αποδοκιμασίας του Μνημονίου, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, είναι λογικό ότι θα ευνοηθεί ο κατεξοχήν και αυθεντικός εκπρόσωπος του «αντιμνημονιακού» πόλου, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, και όχι οι «όψιμοι» επικριτές του.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Με λίγα λόγια, ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής ικανός να ανακόψει τη δυναμική του Αλέξη Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ καλπάζει, ακόμα και μέχρι την αυτοδυναμία.
Parapolitiki.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βέρντερ για Τοροσίδη!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βέρντερ για Τοροσίδη!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ