2012-06-04 18:40:39
Φωτογραφία για Δημόσιοι υπάλληλοι θα επιστρέψουν παράνομα επιδόματα
Χιλιάδες υπάλληλοι του δημοσίου, έρχονται αντιμέτωποι με την προοπτική να επιστρέψουν επιδόματα και αποζημιώσεις, που επί χρόνια λάμβαναν παράνομα Με έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ενεργοποιείται η διάταξη της παραγράφου 11 του άρθρου 45 του νόμου 4071/2012 που είναι ένας νόμος που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Παπαδήμου και σύμφωνα με αυτόν δεν υπάρχει διαφυγή για εκείνους που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια εις βάρος των υπολοίπων.

Μόνο ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, είχε στείλει τουλάχιστον 1.000 υποθέσεις παράνομων πληρωμών στη Δικαιοσύνη. Τα χρήματα όμως δεν επέστρεφαν πίσω λόγω νόμου που προστάτευε τους… παρανομούντες.

Τώρα όμως γίνεται δεκτό ότι η κατ΄ αρχήν έγκριση νομιμότητος της δαπάνης που γίνεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο μπορεί να ανατραπεί ύστερα από αίτηση του υπουργού Οικονομικών.

Ακόμα και εκείνοι που είχαν προειδοποιηθεί από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στήλωναν τα πόδια και πολύ απλά αρνούνταν να επιστρέψουν τα χρήματα, υποστηρίζοντας πως οι αμοιβές τους ήταν τυπικά νόμιμες, εφόσον εξοφλήθηκαν με χρηματικό ένταλμα που θεωρήθηκε από τον αρμόδιο επίτροπο ή πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ