2012-06-04 18:40:59
Φωτογραφία για ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΩ ΕΥΡΩ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΡΕΝ-ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ
Την ισχυρή επιθυμία τους να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ εξέφρασαν στις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομίας Ολι Ρεν και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, μετά τη συνάντηση που είχαν στη βελγική πρωτεύουσα.

Σε δηλώσεις του, Ολι Ρεν, αφού αναγνώρισε το πόσο επώδυνες είναι οι επιπτώσεις για πολλούς Έλληνες από την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, υπογράμμισε την ανάγκη σεβασμού εκ μέρους της Ελλάδας των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.

«Επιθυμούμε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και εργαζόμαστε προς αυτό το σκοπό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ολι Ρεν.

Ο Π. Μοσκοβισί τόνισε ότι είναι επιθυμία και πεποίθηση της Γαλλίας να παραμείνει η Ελλάδα στο Ευρώ, κάτι το οποίο είναι «θεμελιώδες και  η μόνη λύση» και «θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση». «Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι θετικό και αναγκαίο για την Ελλάδα και το ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Παράλληλα, ο Γάλλος αξιωματούχος επέμεινε στην ανάγκη να τηρήσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της. Υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν την υποχρέωση να ακούσουν και να κατανοήσουν τις δυσκολίες του ελληνικού λαού και να δράσουν δίνοντας προοπτικές στους Έλληνες, στην κατεύθυνση της τόνωσης της ανάπτυξης, σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στην Σύνοδο Κορυφής της 23ης Μαΐου.

Σε ότι αφορά τις εκλογές στην Ελλάδα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών είπε ότι επειδή παρεξηγήθηκαν κάποιες δηλώσεις του θα διευκρινίσει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν παρεμβάσεις από το εξωτερικό και ότι δεν θα πρέπει να δίνονται συμβουλές στους Έλληνες, οι οποίοι έχουν τελικά την ευθύνη για το ίδιο τους το μέλλον.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ