2012-06-04 20:39:08
Φωτογραφία για Έλαβε κατά λάθος επιστροφή φόρου 400.000 ευρώ
Κι όμως, μια σερβιτόρα από το Κλίβελαντ των ΗΠΑ αντιμετώπισε πρόσφατα αυτό το δίλημμα και αποφάσισε να επιστρέψει την επιταγή στο κράτος… Η Βιρτζίνια Κόπκινς περίμενε, σύμφωνα με τους φορολογικούς υπολογισμούς της, επιστροφή φόρου 754 δολαρίων, σύμφωνα με το δίκτυο ABC. Αλλά όταν έλαβε την επιστροφή φόρου πριν λίγες ημέρες, η Χόπκινς είδε ότι το ποσό που αναγραφόταν στο επίσημο έγγραφο ανερχόταν στα 434.712 δολάρια, τα οποία και θα μπορούσε να εισπράξει κανονικά!

Επρόκειτο για ένα «θλιβερό παράνομο τζακποτ», όπως το χαρακτηρίζει η Χάφικγτον Ποστ.

Η Αμερικανίδα σχολιάζει με χιούμορ ότι θα πήγαινε φυλακή αν ξόδευε ένα τέτοιο ποσό που δεν της ανήκες. «Θα με έβαζαν στο Αλκατράζ, να δουλεύω ως σερβιτόρα στην νυχτερινή βάρδια!», λέει.

Πιθανόν, αναφέρει το δημοσίευμα, η επιστροφή φόρου του σχεδόν μισού εκατ. δολαρίων εκλάπη και εστάλη καταλάθος στην Χόπκινς. Ένας αριθμός επίδοξων «κλεφτών» επωφελούνται του φορολογικού συστήματος, κλέβοντας ταυτότητες χρηστών. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι το αμερικανικό κράτος έχει «απατηθεί» να ξοδέψει μέχρι και 26 εκατ. δολάρια σε επιστροφή φόρου τα τελευταία πέντε χρόνια σε τέτοιους επίδοξους κλέφτες που εκμεταλλεύονται τα τρωτά σημεία του φορολογικού της συστήματος.
24h.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ