2012-06-04 22:18:15
Φωτογραφία για Ανατριχιαστική εξομολόγηση: Έκαψα μωρό γιατί το θεώρησα υγειονομικό κίνδυνο
Συγκλονίζει η μαρτυρία υπαλλήλου ασφαλείας του BBC για την αποτρόπαιη πράξη του κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής αποστολής του καναλιού στη Μπάντα Άτσε της Ινδονησίας, μετά το καταστροφικό τσουνάμι του 2004.

Ο λόγος για τον Κρεγκ Σάμερς (Craig Summers), ο οποίος βρήκε το πτώμα ενός μωρού ενός έτους και – δίχως να ειδοποιήσει τις αρχές – το έλουσε με πετρέλαιο και του έβαλε φωτιά.

Όπως γράφει η εφημερίδα Telegraph, o 52χρονος είπε ότι βρήκε το πτώμα του μωρού έξω από το μέρος που στέγαζε την αποστολή του BBC και θεώρησε ότι κάποιος το έβαλε σκόπιμα εκεί για να μολύνει τους δημοσιογράφους.

Δεν σκέφτηκε ωστόσο, ότι το πτώμα θα έπρεπε να αναγνωριστεί για να βγάλει από την αγωνία τυχόν συγγενείς του μωρού που ίσως αγωνιούν μέχρι σήμερα τι απέγινε και – στη χειρότερη περίπτωση – δεν μπόρεσαν να του προσφέρουν ούτε μια αξιοπρεπή νεκρώσιμη τελετή.

Αντιθέτως χαρακτήρισε το μωρό “εμπόδιο” για την υγεία της ομάδας του.

“Κανένας δεν αρρώστησε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ξέρω ότι έκανα τη δουλειά μου, τους κράτησα ασφαλείς”, έγραψε στην αυτοβιογραφία του ο Σάμερς, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Το BBC δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό, αλλά λέγεται ότι πιέζει τον Σάμερς να μην εκδώσει τη βιογραφία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω κύριος σήμερα είναι επικεφαλής ασφαλείας στο Sky TV.
radar.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Boom times in Kurdistan
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Boom times in Kurdistan
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ