2012-06-05 00:58:03
Φωτογραφία για Η διακίνηση των αντικαρκινικών φαρμάκων θα έχει ομαλοποιηθεί πλήρως μέχρι την Τετάρτη
Για πλήρη ομαλοποίηση της διακίνησης των αντικαρκινικών φαρμάκων μέχρι την προσεχή Τετάρτη διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Χρ. Κίττας, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

"Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή και έχει οριστικοποιηθεί πια η λύση από τις αντίστοιχες φαρμακευτικές εταιρίες και τα φάρμακα αυτά θα διακινούνται κανονικά από εδώ και εμπρός. Η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί πλήρως μέχρι την Τετάρτη στα νοσοκομεία, στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και στις ιδιωτικές κλινικές μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ", είπε.

Και πρόσθεσε: "Οι πληρωμές θα γίνονται άμα την παραγγελία και τη παραδόσει και αυτό θα συνεχιστεί αυτό μέχρις ότου βέβαια αναλάβει η νέα κυβέρνηση η οποία θα λύσει οριστικά το θέμα. Γι’ αυτό οι καρκινοπαθείς ας μην ανησυχούν. Επιμέρους λεπτομέρειες, όπως φαρμακεία αντί για 2 ή 3 του ΕΟΠΥΥ τα οποία θα γίνουν 4 στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργεί άλλο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, σε λίγες μέρες θα φροντίσουμε να υπάρχουν φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και σε άλλες πόλεις της επικράτειας".


Παράλληλα, θα δοθεί μια τηλεφωνική γραμμή απ΄ όπου θα μπορούν να επικοινωνούν όλοι ώστε να κατευθύνονται στο σωστό, είτε νοσοκομείο, είτε φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Αναφορικά με το θέμα των προμηθειών των νοσοκομείων, ο κ. Κίττας είπε ότι "γνωρίζετε όλοι ότι υπάρχει μια νομικής φύσεως εμπλοκή. Τα χρήματα βρίσκονται στα νοσοκομεία και είναι διαθέσιμα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάνουμε όλες τις απαραίτητες προσπάθειες να λυθεί αυτό το νομικής, επαναλαμβάνω, φύσεως θέμα. Είμαστε σε επαφή με τους προμηθευτές, έχουν κατανοήσει το πρόβλημα και δεν νομίζουμε ότι θα υπάρξει άμεση παρακώλυση στην προμήθεια των νοσοκομείων".

Για το θέμα των φαρμακοποιών, τόνισε: "Έχουμε επαναλάβει πάρα πολλές φορές ότι τα προηγούμενα χρήματα τα οποία οφείλονται στους φαρμακοποιούς πριν το 2012 θα αποτελέσει αντικείμενο της επίλυσης αυτού του προβλήματος από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει,. Εμείς έχουμε εξασφαλίσει, έχουν αποπληρωθεί μάλλον οι υποχρεώσεις μας προς τους φαρμακοποιούς του Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου. Για τον Μάρτιο έχουν καταβληθεί 200 εκατομμύρια, που αντιπροσωπεύουν το 70 με 75% περίπου του χρέους".

"Υπάρχουν τα 70 εκατομμύρια που απομένουν για να ολοκληρωθεί η υποχρέωσή μας του Μαρτίου. Τα ποσά που χρειάζονται και δεν έχουν λογιστικοποιηθεί ακόμα του Απριλίου και αυτά βρίσκονται διαθέσιμα. Νομίζω και κάνω για μια ακόμη φορά έκκληση προς τους φαρμακοποιούς και κυρίως προς την ηγεσία των συλλόγων να λήξουν αυτή την κινητοποίηση προς όφελος βέβαια πάντα των ασθενών. Είμαι βέβαιος ότι η ευαισθησία τους είναι τέτοια που πραγματικά θα τους οδηγήσει σε μια λύση του προβλήματος", πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «αποτελεί θράσος και δειλία κάποιοι να έχουν διαχειριστεί επί 2,5 χρόνια τα προβλήματα της υγείας και να επιρρίπτουν ευθύνες σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση που τα διαχειρίζεται για 15 περίπου μέρες».

«Αυτοί που μας απειλούν ότι αν δεν εφαρμόσουμε το Μνημόνιο θα φέρουμε στη χώρα την καταστροφή και το χάος είναι οι ίδιοι που έφεραν στη χώρα την καταστροφή και το χάος και πρέπει τώρα όλοι μαζί να βάλουμε πλάτες προκειμένου να αποτραπούν τα χειρότερα, να αποτραπούν ενδεχόμενα ανθρωπιστικής κρίσης για τη χώρα μας», πρόσθεσε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ