2012-06-05 11:16:03
Φωτογραφία για «Η διάσωση της Ελλάδας ήταν πλήρης αποτυχία»
«Τόσο οι Έλληνες όσο και η κυβέρνησή τους πρέπει να επιλέξουν τον δρόμο της προθυμίας στην εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών» υπογράμμισε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας και μέλος της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, Έβαλντ Νοβότνι σύμφωνα με το Dow Jones Newswires. Ο κ. Νοβότνι σημείωσε πως σε σύγκριση με την Ιρλανδία, που είναι ένα εξέχον παράδειγμα χώρας, που δέχθηκε βοήθεια, το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας από τον EFSF ήταν πλήρης αποτυχία.

Επεσήμανε δε πως «οι χώρες πρέπει να θυμούνται ότι το EFSF είναι ένα προσωρινό μέτρο για να δώσει χρόνο στις χώρες να εφαρμόσουν τις διαρθρωτικές αλλαγές».

Παράλληλα, υποστήριξε την ιδέα μιας ευρωπαϊκής ένωσης τραπεζών, αλλά επισήμανε ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να τεθεί σε εφαρμογή. «Οι ιδέα για κάτι τέτοιο είναι σωστή, αλλά χρειάζεται αρκετός χρόνος για την εφαρμογή του», τόνισε.

Ο κ. Νοβότνι διευκρίνισε ότι πιο σημαντικό είναι να τεθούν σε εφαρμογή τα ήδη συμφωνηθέντα μέτρα, όπως το μόνιμο ταμείο στήριξης, ESM, σημειώνοντας ότι εφόσον δεν υπάρχει ευρωπαίος υπουργός οικονομικών οι χώρες θα πρέπει να σέβονται τα φορολογικά μέτρα που έχουν συμφωνήσει.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ