2012-06-05 17:12:05
Φωτογραφία για ΙΕΑ: Δεν είναι πιθανό σενάριο η διάσπαση της ευρωζώνης
Το τέλος της ευρωζώνης δεν είναι ένα πιθανό σενάριο, και ενώ η οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη είναι δύσκολη παραμένει διαχειρίσιμη για τις ενεργειακές εταιρείες, τους καταναλωτές και τους μετόχους, ανακοίνωσε η επικεφαλής της ΙΕΑ, Maria van der Hoeven.

Η συνεχιζόμενη κρίση χρέους στην ευρωζώνη, η οικονομική κρίση και οι ανησυχίες που προκαλούν στις αγορές, αποτελούν σοβαρή ανησυχία για τον ενεργειακό κλάδο, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει την πτώση της κατανάλωσης και της ζήτησης σε μια στιγμή που οι τιμές αερίου παραμένουν χαμηλές και οι πετρελαϊκές τιμές υποχωρούν.

«Ασφαλώς και ανησυχούμε με την κατάσταση στην ευρωζώνη και με την οικονομική επιβράδυνση εκεί, η οποία αποτελεί ένα ζήτημα για την ενεργειακή ζήτηση», τόνισε η van der Hoeven. Ωστόσο, ακόμη και στο πιο απαισιόδοξο σενάριο, η ΙΕΑ δεν βλέπει το τέλος της ευρωζώνης.

Μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίου στην Κουάλα Λουμπούρ, η van der Hoeven επέμεινε ότι η υπηρεσία «δεν έχει κάνει προβλέψεις, μόνο υποθέσεις».

Από την έκδοση της προηγούμενης πρόβλεψης της ΙΕΑ, η ζήτηση για ενέργεια έχει υποχωρήσει στην Ελλάδα και στην Ισπανία αλλά και στη Βρετανία, η οποία αισθάνεται τις επιδράσεις από το γειτονικό μπλοκ. Η κατάσταση είναι ακόμη «δύσκολη αλλά διαχειρίσιμη», τόνισε η van der Hoeven.
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ