2012-06-05 17:16:03
Φωτογραφία για Υπογραφή Συμφωνίας μεταξύ Polyeco και SAKAB Σουηδίας για την διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων στην Ελλάδα
από το Γραφείο Τύπου

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012, στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Polyeco A.E. στον Ασπρόπυργο, με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου και του Γενικού Διευθυντή Διεθνών Πωλήσεων της εταιρίας SAKAB AB Σουηδίας, για την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών στον τομέα διαχείρισης αποβλήτων σε διεθνές επίπεδο.

Η υπογραφή της συμφωνίας αποτελεί το επιστέγασμα μιας εποικοδομητικής συνεργασίας που ξεκίνησε πριν από 1,5 χρόνο και έχει ήδη αποφέρει τη βέλτιστη περιβαλλοντικά διαχείριση 20.000 τόνων επικινδύνων βιομηχανικών αποβλήτων από την Ελλάδα.

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν σε ένα αναλυτικό πλαίσιο αρχών και διαδικασιών μέσω των οποίων από κοινού θα διεκδικούν και θα εκτελούν έργα διαχείρισης αποβλήτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ήδη, Polyeco και Sakab, συνεργάζονται σε ένα υπό εξέλιξη μεγάλο έργο απορρύπανσης ανενεργής εγκατάστασης αεριοποίησης λιγνίτη στο Κόσσοβο, που χρηματοδοτείται από την Παγκόσμια Τράπεζα. Το συγκεκριμένο έργο το οποίο ανατέθηκε στην Ελληνική εταιρεία ύστερα διεθνή διαγωνισμό, θα έχει ως αποτέλεσμα πάνω από 6.000 τόνοι επικινδύνων αποβλήτων θα καταλήξουν στη Σουηδική εταιρεία προς αποτέφρωση.


Αντίστοιχα έχουν υπογραφεί συμβόλαια μεταξύ των δύο εταιρειών για συνολική διαχείριση αποβλήτων από την Αιθιοπία αλλά και το Αζερμπαϊτζάν, ενώ ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις η σύναψη νέου συμβολαίου για χώρα της Ανατολικής Ευρώπης. Πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε όλες οι ποσότητες των αποβλήτων να έχουν τελικό αποδέκτη τη Σουηδία .

Η Sakab είναι η μεγαλύτερη εταιρία διαχείρισης επικινδύνων αποβλήτων στη Σουηδία, μέλος του Ομίλου E.On και στην ιδιοκτησία της ανήκει ένας από τους μεγαλύτερους αποτεφρωτήρες στην Ευρώπη (www.sakab.se) . Οι εκπρόσωποι και των δύο εταιρειών, τόνισαν πως η συγκεκριμένη συμφωνία ανοίγει νέους ορίζοντες δραστηριοτήτων και θα αποτελέσει μελλοντικά έναν από τους κύριους μοχλούς ανάπτυξής τους.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ