2012-06-06 18:57:38
Φωτογραφία για Reuters: Δεν αποκλείει τρίτες εκλογές
Ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέας προσφυγής στις κάλπες, την 3η κατά σειρά, αφήνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, καθώς εκτιμά ότι σε καμία περίπτωση μία νίκη των «παραδοσιακών» κομμάτων στις εκλογές της 17ης Ιουνίου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «αδιαμφισβήτητη».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο σημειώνει ότι οι Έλληνες πολιτικοί υποτίμησαν στις εκλογές το θυμό των πολιτών για τα τόσα χρόνια κακής δημόσιας διαχείρισης, διαφθοράς και γι’ αυτό πλήρωσαν το τίμημα.

Ο πολιτικός αναλυτής Τζον Λούις υποστηρίζει ότι ακόμα κι αν η ΝΔ, καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση με τη στήριξη των σοσιαλιστών,δεν θα αντέξει παρά για μερικούς μήνες, καθώς δύσκολα θα φέρει το βάρος των μεταρρυθμίσεων που βρίσκονται μπροστά της.

Το Reuters υπογραμμίζει επίσης ότι «ακόμα και αν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα κερδίσει, σύντομα θα βρεθεί στη δύσκολή θέση τού να έρθει αντιμέτωπο με τα άδεια χρηματοκιβώτια του κράτους».

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι «μπορεί οι Έλληνες να είναι έτοιμοι να κατέβουν στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα λιτότητα, όμως την ίδια στιγμή θέλουν να παραμείνουν στη ζώνη του ευρώ, κάτι που ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να υπόσχεται ότι μπορεί να προσφέρει».
Πηγή
kostasxan.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Περιμένοντας την απόφαση
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Περιμένοντας την απόφαση
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ