2012-06-07 01:59:35
Φωτογραφία για Αναβλήθηκε εκ νέου η δίκη για τα «ύποπτα» στρατιωτικά καύσιμα
Ούτε και σήμερα εκδικάστηκε η υπόθεση σχετικά με την ύποπτη μεταφορά καυσίμου από στρατιωτικό όχημα της 1ης Διοίκησης Αγωγού Καυσίμων που εδρεύει... στην περιοχή Ομορφοχωρίου, σε πλαστική δεξαμενή ιδιώτη εκτός στρατιωτικής εγκατάστασης.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν και πέτυχαν την αναβολή της υπόθεσης για τις 31 Ιανουαρίου 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αναβολή βασίστηκε στο αίτημα της υπεράσπισης να ολοκληρωθεί ο χημικός – εργαστηριακός έλεγχος τόσο από τις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου όσο και από το καύσιμο που κατασχέθηκε.

Όπως έχει γράψει το onlarissa.gr ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η υπερασπιστική γραμμή των πέντε κατηγορουμένων, δύο στρατιωτικών, ενός πολιτικού υπαλλήλου και δύο πολιτών – ένας εκ των οποίων πρατηριούχος υγρών καυσίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται πως το καύσιμο που «έφυγε» εκτός στρατοπέδου αποτελούσε προϊόν αποστράγγισης, δηλαδή όχι ποιοτικά ανεκτό για χρήση από τον στρατό.

Επίσης φέρονται να υποστηρίζουν πως το συγκεκριμένο καύσιμο δόθηκε ως αντάλλαγμα σε εργασίες που πραγματοποίησε εντός του στρατοπέδου εργολάβος.

Τα «μεταγγιζόμενα» καύσιμα από το στρατιωτικό βυτιοφόρο προς την ιδιωτική πλαστική δεξαμενή ανέρχονται σε 13,5 τόνους πετρελαίου.
onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ