2012-06-07 05:58:03
Φωτογραφία για Κίνα: Απορρίπτει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Ο Κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο δήλωσε στον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ότι η Κίνα τάσσεται κατά της απόκτησης πυρηνικών όπλων από οποιαδήποτε χώρα της Μέσης Ανατολής, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Ο Γουέν πρόσθεσε ότι η Κίνα «υποστηρίζει ότι το θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν θα πρέπει να επιλυθεί μέσω της διπλωματικής οδού με αμεροληψία».

Ο Αχμαντινετζάντ βρίσκεται στην Κίνα για να πάρει μέρος στη σύνοδο του Οργανισμού Συνεργασίας στη Σανγκάης (φωτ). «Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας με την Κίνα. Χαιρόμαστε να βλέπουμε την Κίνα να προοδεύει», δήλωσε από τη μεριά του ο Ιρανός πρόεδρος στον Γουέν.

Κίνα και Ιράν έχουν στενούς ενεργειακούς δεσμούς και το Πεκίνο έχει επανειλημμένα αρνηθεί τα αιτήματα των ΗΠΑ να επιβάλει αυστηρότερες οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν εξαιτίας του πυρηνικού του προγράμματος και ζητά να βρεθεί διπλωματική λύση στο θέμα.

Μάλιστα, Κίνα και Ρωσία αντιτάσσονται στη χρήση «στρατιωτικής βίας» και «στις μονομερείς κυρώσεις» εναντίον του Ιράν, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωσή τους.

«Η Ρωσία και η Κίνα τάσσονται κατά της προσφυγής στη στρατιωτική βία ή της απειλής για προσφυγή στη βία εναντίον του Ιράν και δεν εγκρίνουν την επιβολή μονομερών κυρώσεων εναντίον του», σημειώνουν.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ