2012-06-07 11:17:21
Φωτογραφία για Τουλάχιστον 15.000 δικαιούχοι δεν θα λάβουν προνοιακά επιδόματα
Σε τουλάχιστον 15.000 δικαιούχους  προνοιακών επιδομάτων σε όλη τη χώρα δεν θα καταβληθούν χρήματα για το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου την ερχόμενη εβδομάδα, όπως είχαν εξαγγείλει τα υπουργεία Υγείας και Οικονομίας.

Κατά την 15η Ιουνίου που είχε προγραμματιστεί ως ημερομηνία καταβολής -και μάλιστα με καθυστέρηση ενός μήνα- των επιδομάτων, λίγοι δήμοι της χώρας αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει την επεξεργασία των στοιχείων της απογραφής και την ταυτοποίηση των δικαιούχων, που αποτελούσε  προϋπόθεση για την εγγραφή των πιστώσεων από το υπουργείο Οικονομικών.

Σε τέσσερις από τους 61 συνολικά δήμους όπου υπάρχουν δικαιούχοι οι διαδικασίες ένταξης των στοιχείων της απογραφής στο μητρώο βρίσκονται κυριολεκτικά στο.. μηδέν. Πρόκειται για τους δήμους Αγίου Νικολάου - Λασιθίου.  όπου σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο υγείας η πρόοδος στην επεξεργασία των στοιχείων είναι 0%, με την ίδια… μηδενική πρόοδο να καταγράφεται στη  Φλώρινα, την Έδεσσα και την Τρίπολη.


Στις συγκεκριμένες περιοχές  είναι αμφίβολο –έως ακατόρθωτο- να  πιστωθούν χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τα μέσα Ιουνίου. Κάκιστη πρόοδο έχουν επίσης οι δήμοι Ηρακλείου (0,97%) και Καρδίτσας (0.17%). Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων στους εν λόγω δήμους είναι  11.789 αλλά  μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης είχαν καταχωρηθεί στο σύστημα μόλις 46 άτομα!

Όπως διευκρίνισε την Τετάρτη στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας, κ. Δημήτρης Μπαλασόπουλος, το υπουργείο Υγείας ολοκλήρωσε η διαδικασία της απογραφής που ήταν αποκλειστική αρμοδιότητά του στις 18 Μαΐου και στη συνέχεια παρέδωσε τους καταλόγους για περαιτέρω επεξεργασία στο υπουργείο Εσωτερικών. Αναλόγως τα χρηματικά ποσά που αφορούν στα προνοιακά επιδόματα μεταφέρθηκαν στυς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι το 2011αναφέρονταν και κυρίως… πληρώνονταν 240.292 δικαιούχοι, αλλά η διαδικασία της απογραφής «έκλεισε» με 36. 294 άτομα λιγότερα. Τελικά απεγράφησαν 203.998 άτομα ως δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων. Από αυτούς, οι 13.281 είναι νεφροπαθείς οι οποίοι αποτελούν ειδική κατηγορία ατόμων που δικαιούνται προνοιακής πολιτικής.

Όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, στο σύστημα έχουν καταχωρηθεί 105.994 δικαιούχοι από τους  183.934 που απογράφηκαν τον περασμένο Μάρτιο. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, 100% ετοιμότητα εμφανίζουν οι δήμοι Αμφιλοχίας, Καστοριάς, Σερρών, Λευκάδας, Ναυπάκτου, Κεφαλλονιάς, Πρεβέζης, Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και Σπάρτης.Υψηλό ποσοστό ετοιμότητας προκύπτει ότι έχουν οι δήμοι Χίου, Κατερίνης, Αγρινίου, Σάμου, Χαλκιδέων, Αγίας Παρασκευής, Αρταίων και Πύργου.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ