2018-10-03 22:55:31
Φωτογραφία για Καθηγητής του Χάρβαρντ υποστηρίζει ότι υπάρχει τρόπος να γίνουμε ευτυχισμένοι και κρύβεται σε ένα … καρτούν!
Όλοι οι άνθρωποι θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένη και ψάχνουμε το μυστικό για να την κατακτήσουμε.

Τι μπορεί, όμως, να μας κάνει χαρούμενους και πώς το πετυχαίνουμε αυτό;

Πολλοί λένε ότι δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη φόρμουλα που μπορούμε να ακολουθήσουμε ή «το κλειδί της ευτυχίας». Τώρα έρχεται ένας καθηγητής του Χάρβαρντ να μας πει ότι όντως υπάρχει τρόπος να γίνουμε ευτυχισμένοι και κρύβεται σε ένα… καρτούν. Ένας ήρωας από παιδικό βιβλίο, που έγινε κινούμενο σχέδιο και αγαπήθηκε πολύ από τα παιδιά.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Sanjiv Chopra αναφέρει ότι πρέπει να εμπνευστούμε από τον Winnie the Pooh! Αυτό το γλυκό και αξιαγάπητο πορτοκαλί αρκουδάκι που τρώει μέλι και είναι πάντα χαρούμενο! Και αυτός είναι ακριβώς ο λόγος.

Η δημιουργία του Άγγλου συγγραφέα A. A. Milne είναι «ίσως το πιο χαρούμενο και σοφό πλάσμα που μπορούμε να φανταστούμε» και μπορούμε να μάθουμε πολλά από αυτό το αρκουδάκι και την προοπτική του για τη ζωή, αναφέρει ο καθηγητής. Μάλιστα το χαρακτηρίζει ως «master του ζεν».


«Μπορούμε να διδαχτούμε από την ηρεμία του και την καλή του θέληση», προσθέτει.

Στο άρθρο του «What Can We Learn From Winnie the Pooh – 3 Things you can do to be a happier you», ο Chopra αναφέρει: «Ο δάσκαλος του ζεν και η τέχνη του να συντηρείται δείχνει πιο πολλά για την ευτυχία από αυτά που θα μάθουμε ποτέ».

Ο Winnie ξεχνά τα πάντα που δεν έχουν σχέση με τις βαθιές φιλίες του. Η σοφία του αναδεικνύεται από τις ιστορίες του και τη στάση του στις δύσκολες στιγμές. Αυτό το αρκουδάκι προτιμά να θέτει τις προκλήσεις του κάτω από μια προοπτική. Όταν κάνει λάθος ζητά συγγνώμη, ενώ όταν είναι χαρούμενος δεν μπορεί να μη μεταδώσει τη χαρά του στους άλλους.

«Μια μέρα χωρίς φίλους είναι σαν ένα βάζο χωρίς μια σταγόνα μέλι», τονίζει ο καθηγητής, χρησιμοποιώντας μια από τις ατάκες του διάσημου αρκούδου.

Προτείνει στη συνέχεια τρόπους για να είμαστε ευτυχισμένοι με απλά καθημερινά πράγματα, όπως το να βλέπουμε ομιλίες, σειρές, ταινίες, συναυλίες που μπορούν να μας εμπνεύσουν κ.ά. Κάνε ευχάριστες δραστηριότητες με οικογένεια και φίλους. Πες τους τι αγαπάς σε αυτούς και κράτα «ημερολόγιο ευτυχίας».

«Κάνε κάθε μέρα να μετράει. Ο Winnie ήξερε αυτά τα απλά πράγματα» λέει ο καθηγητής και κλείνει με ένα διάσημο quote του Winnie στον Piglet:

«Τι μέρα είναι σήμερα;» ρωτά ο Winnie. «Είναι σήμερα», απαντά ο Piglet. «Η αγαπημένη μου μέρα», λέει ο Winnie.

Πηγή: bovary.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ