2018-10-08 08:11:01
Φωτογραφία για Η Intel αδυνατεί να προσφέρει προσιτές CPUs
Ο CEO της Intel, Bob Swan (να θυμίσουμε ότι εκτελεί προσωρινά χρέη διευθύνοντος συμβούλου μετά την παραίτηση του Brian Krzanich) εξέδωσε πρόσφατα μία ασυνήθιστα ειλικρινή επιστολή, για να επισημάνει και να υπογραμμίσει τα προβλήματα εφοδιασμού που αντιμετωπίζει η εταιρεία. Ο Bob Swan ουσιαστικά ρίχνει τις ευθύνες στην άνευ προηγουμένου και απροσδόκητης ανάπτυξης της βιομηχανίας των υπολογιστών για τις ελλείψεις που παρατηρούνται στην αγορά. 

Η απροσδόκητη ανάκαμψη της αγοράς, σύμφωνα με τον Bon Swan οφείλεται στην «μεγάλη ζήτηση για συστήματα gaming καθώς και για επαγγελματικά συστήματα».

 Όμως μην ξεχνάμε και τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία -εδώ και χρόνια θα λέγαμε- με την κατασκευαστική μέθοδο 10nm, που από ότι φαίνεται ενίσχυσαν και μεγέθυναν το πρόβλημα, αν και o CEO της Intel υποστήριξε στην επιστολή του ότι η Intel «κάνει πρόοδο» με τα συγκεκριμένα τσιπς (Cannon Lake, 10nm) και πως η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί μέσα στο 2019, καθώς βελτιώνεται σταδιακά η απόδοση της. Ο εφοδιασμός του «entry-level» τμήματος της αγοράς των υπολογιστών με επεξεργαστές βρίσκεται στο όριο, οπότε αν διαπιστώσετε ότι από την αγορά απουσιάζουν οι προσιτοί φορητοί υπολογιστές με επεξεργαστή της Intel την περίοδο των Χριστουγέννων θα γνωρίζετε… τι φταίει. 


Ας ελπίσουμε ότι το κενό της Intel θα καλύψουν οι AMD και Qualcomm που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο –υποθέτουμε- την συγκυρία. Καθώς λοιπόν οι καταναλωτές θα «ψάχνουν» να αναβαθμίσουν τους υπολογιστές τους ή να αγοράσουν υπολογιστές για gaming, η Intel θα εστιάσει στην παραγωγή των higher-end επεξεργαστών Xeon και Core για να καλύψει το «premium» τμήμα της αγοράς. Και εδώ είναι που δημιουργείται μία ευκαιρία για τις AMD και Qualcomm. Για να βελτιώσει τα ζητήματα εφοδιασμού, η Intel θα επενδύσει επιπλέον $1 δισεκατομμύριο στις γραμμές παραγωγής 14nm στα εργοστάσια της στο Όρεγκον, στην Αριζόνα, στην Ιρλανδία και στο Ισραήλ. Engadget,  TechCrunch

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ