2012-06-07 20:50:02
Φωτογραφία για Η Γερμανία επανεξετάζει ένα ευρωπαϊκό ταμείο εξαγοράς χρέους
Εξασθενεί η αντίθεση της γερμανικής κυβέρνησης στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ταμείου για την εξαγορά χρέους των χωρών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με δημοσίευμα... του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται δύο συνεργάτες της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ. «Βλέπω κάποια κίνηση στην κυβέρνηση» προς την πρόταση για ένα ταμείο εξαγοράς του χρέους, δήλωσε ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ και μέλος του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων της καγκελαρίου Λαρς Φελντ, σε συνέντευξη που έδωσε χθες στο Βερολίνο.

Ο Κουρτ Λάουκ, πρώην βουλευτής και επικεφαλής μίας επιχειρηματικής ομάδας στη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), το κόμμα της κυρίας Μέρκελ, δήλωσε ότι θα υποστηρίξει τη συγκέντρωση του χρέους με μία περίοδο αποπληρωμής 50 ετών. Οι υποχρεώσεις της Γερμανίας από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο δεν πληρώθηκαν για σχεδόν ένα αιώνα, δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας: «Πρέπει να βρούμε κάτι ισοδύναμο για το ευρωπαϊκό χρέος». Ο Λάουκ θεωρεί ότι η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να συμφωνήσει σε μία ρύθμιση καταμερισμού του χρέους για να σωθεί το ευρώ. «Η γερμανική κυβέρνηση θα κινηθεί πριν η Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση κτυπήσει στον τοίχο», δήλωσε.


Η Αγκελα Μέρκελ επανεξετάζει την πρόταση για τη σύσταση ενός ευρωπαϊκού ταμείου επαναγοράς χρέους, την οποία είχε απορρίψει πέρυσι. Πρόκειται για πρόταση που έκαναν οι πέντε οικονομικοί σύμβουλοί της και υποστηρίζεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Φελντ δήλωσε ότι υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο για την αποδοχή του Ταμείου στη Γερμανία, αν αντί για «την κοινή υποχρέωση αρκετών» προβλεφθεί η «υποχρέωση αρκετών», ώστε να περιορισθεί η μελλοντική επίπτωση στις χώρες, σε μία κλίμακα που θα βασίζεται στο μέγεθος των οικονομιών τους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ