2019-03-04 10:03:30
Φωτογραφία για Ούντο Μπούλμαν: Ανάχωμα στην αυστηρή λιτότητα και τον ακροδεξιό λαϊκισμό η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων
«Δουλεύουμε για τη συνεργασία με όλες τις δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις, ώστε να οδηγήσουμε τις ευρωπαϊκές κοινωνίες στο δρόμο της εξόδου από τα αδιέξοδα της αυστηρής λιτότητας και του ακροδεξιού λαϊκισμού», τονίζει ο Ούντο Μπούλμαν, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή τη σημερινή παρουσίαση της Έκθεσης «Ευημερία για όλους σε μια βιώσιμη Ευρώπη» από την «Ανεξάρτητη Επιτροπή για την Ευημερία και την ισότητα» στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος της «Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπογραμμίζει επίσης ότι δεν έρχεται στην Ελλάδα για να αναμιχθεί στις εσωτερικές πολιτικές συζητήσεις. «Μας ενδιαφέρει η ουσία και γι΄ αυτό προσκαλούμε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να συζητήσουν μαζί μας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι γίνεται επίθεση κατά της Ευρώπης από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Εάν δεν προσφέρουμε πειστικές λύσεις για τα προβλήματα του καιρού μας, επειδή αναλωνόμαστε σε πολιτικές αντιπαραθέσεις, ενισχύουμε τους αντιπάλους της Ευρώπης και ενισχύουμε εκείνους οι οποίοι μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση» και θεωρεί ότι «είναι καθήκον» των δημοκρατικών-προοδευτικών δυνάμεων «σε αυτήν την ιστορικά δύσκολη κατάσταση να επικεντρωθούμε σε ό,τι μας ενώνει, αντί να επικεντρωνόμαστε σε ό,τι μας χωρίζει», όπως τονίζει.

Ο κ
. Μπούλμαν, ο οποίος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην παρουσίαση της Έκθεση σήμερα το απόγευμα, εξηγεί ότι «είναι ο οδικός μας χάρτης για μια κοινωνική και οικολογική επανάσταση στην Ευρώπη. Και ναι: δίνει σαφείς απαντήσεις στην παραφροσύνη της αυστηρής λιτότητας των εκπροσώπων της, όπως είναι ο κ. Σόιμπλε. Είμαστε πεπεισμένοι ότι πρέπει να ασχοληθούμε από κοινού με συνέπεια σε θέματα κοινωνικά, οικολογικά και οικονομικά, γι΄αυτό πρέπει συγχρόνως να φροντίσουμε να υπάρχουν καλοί μισθοί και έντιμη φορολόγηση».

Αναφερόμενος σε σχετική ευρωπαϊκή δημοσκόπηση, ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης λέει στο ΑΜΠΕ: «Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την τάση ενίσχυσης των Ακροδεξιών και ευρωσκεπτικιστικών δυνάμεων, αλλά δεν την φοβόμαστε», ενώ πιστεύει ότι «τα κέρδη τους είναι κυρίως η έκφραση μιας μεγάλης δυσαρέσκειας των πολιτών. Οι πολίτες νοιώθουν ότι το ισχύον κοινωνικό και οικονομικό σύστημα είναι βαθιά άδικο. Στην Ελλάδα γνωρίζετε πολύ καλά τις συνέπειες μιας πολιτικής, η οποία τοποθετεί τις αγορές πιο πάνω από τον άνθρωπο» και ότι «έτσι δημιουργείται μια μεγάλη αγανάκτηση και οι ακροδεξιοί λαϊκιστές την διοχετεύουν προς την δική τους ατζέντα του μίσους και της υποδαύλισης παθών. Οφείλουν όμως να δώσουν και απαντήσεις στα προβλήματα. Η φυγή προς τα δήθεν ασφαλή εθνικά λιμάνια αποδεικνύεται αδιέξοδη. Οι σύνθετες προκλήσεις των καιρών μας δεν σταματούν όμως μπροστά στα εθνικά σύνορα», όπως επισημαίνει.

Ερωτηθείς, τέλος, για το πως θα αντιμετωπίσουν οι Σοσιαλδημοκράτες την, καταγραφόμενη στην ίδια δημοσκόπηση, πτωτική τους πορεία στην Ευρώπη ο κ. Μπούλμαν απαντά: «Βρισκόμαστε ακριβώς όπως και άλλοι μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις. Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να ξανακερδίσουμε ψηφοφόρους και να κερδίσουμε νέους. Αυτό το οποίο μας διαφοροποιεί από άλλους είναι η άποψή μας το ότι δεν επιτρέπεται να συνεχίσουμε όπως τώρα, ότι πρέπει να να οδηγήσουμε την Ευρώπη σε μια νέα πορεία βιώσιμης ανάπτυξης».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ