2019-08-31 10:51:53
Φωτογραφία για Οι πόλεις με τα ταχύτερα δίκτυα μεταφοράς – Κάτι χάνουμε…

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς γίνονται όλο και πιο απαραίτητα στην καθημερινή μετακίνηση με τις περισσότερες μεγάλες πόλεις να διαθέτουν τεράστια δίκτυα που συνδέουν εκατομμύρια επιβάτες και πολλές περιοχές σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, η χρήση τους σημαίνει πολλές φορές και προβλήματα τεχνικής φύσεως ή συνηθέστερα καθυστερήσεις και κίνηση.

Ερευνητές του Πολυτεχνείου του Τορίνο έχουν κατατάξει τα μεγαλύτερα δίκτυα μεταφοράς στον κόσμο αποκαλύπτοντας ποια είναι τα ταχύτερα και ποια τα πιο αργά, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που δημοσίευσαν. Το Βερολίνο και το Παρίσι βρίσκονται στην πρώτη και στη δεύτερη θέση, αντίστοιχα, σε μια λίστα που κυριαρχούν οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Η μέση ταχύτητά των μέσων μεταφοράς υπολογίζεται στα 6,2  χλμ/ώρα για το Βερολίνο και στα 5,8 χλμ/ώρα για το Παρίσι. H Μελβούρνη που βρίσκεται στη 10η θέση και η Νέα Υόρκη στην 8η είναι οι μόνες που βρέθηκαν στη λίστα και δεν ανήκουν στην Ευρώπη.

Οι ερευνητές εξέτασαν τρεις βασικούς παράγοντες πριν καταλήξουν στα αποτελέσματά τους: τη μέση ταχύτητα, την κοινωνική συνοχή και τη σύνδεση μεταξύ των πόλεων, μελετώντας παράλληλα το μέγεθος του πληθυσμού, τη μέση απόσταση μετακίνησης και την πυκνότητα του πληθυσμού.

Η Αθήνα φιγουράρει στην πέμπτη θέση κάνοντας όσους μένουμε στην πόλη να αναρωτιόμαστε για την αξιοπιστία της έρευνας. Εκτός κι αν είμαστε τόσο τυχεροί και δεν το ξέρουμε…



No votes yet.

Please wait

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανησυχία στην Acun Medya...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανησυχία στην Acun Medya...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ