2020-01-30 09:45:14
Φωτογραφία για Βουλευτής ΝΔ, Στρατηγός Νίκος Μανωλάκος: «Η Τουρκία προσπαθεί να μας λυγίσει για να μας φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με τους δικούς της όρους»
Ο Αντιστράτηγος ε.α. και Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ, σχολίασε τις τελευταίες προκλήσεις του Ερντογάν και τη νέα ένταση που προκαλούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «Η Τουρκία προσπαθεί με τη συμπεριφορά της να μας λυγίσει για να μας φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πιστεύει, ότι όσο περισσότερο μας εξαντλεί, μας δημιουργεί ψυχολογικό πλήγμα. Κουράζει την πολιτική ηγεσία και το λαό-και θα πούμε στο τέλος- ας κάτσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Σχολιάζοντας την τακτική αυτή της Τουρκίας, προσέθεσε, ότι η αναιδής προκλητικότητα του Ερντογάν, έχει καταφέρει τελικά να ενώσει τους Έλληνες, αναπτύσσοντας ομοψυχία. «Στα δύσκολα οι Έλληνες έχουμε ενότητα και γινόμαστε αποφασιστικοί» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν είναι υπέρ του διαλόγου υπό προϋποθέσεις, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων απάντησε: «Όλη μου τη ζωή συζητούσα, ειδικά με εκείνον που είχα αντίθετες απόψεις. Διότι όταν συζητάς μαζί του, του λειαίνεις τις αντιθέσεις του και του δίνεις να καταλάβει γιατί δεν συμφωνείς μαζί του».


Συνέχισε, λέγοντας ότι παρατηρείται μια διεθνής απομόνωση της Τουρκίας, καθότι ολόκληρο το αφήγημά της, στηρίζεται στο ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και κανείς δεν συμφωνεί μαζί της. Για τη στάση των ΗΠΑ, τόνισε ότι η Αμερική, επιθυμεί ηρεμία στη Μεσόγειο. Παρόλο που ο Τραμπ, κράτησε πολιτική ίσων αποστάσεων, η διπλωματία έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Σε ερώτηση για το αν εκτιμά πως η Τουρκία τελικά θα στείλει ερευνητικό σε Κρήτη και Καστελόριζο, τόνισε ότι «παρότι μέχρι τώρα η Τουρκία μας έχει πείσει πως ό,τι λέει το κάνει, η Κρήτη είναι-από στρατιωτικής πλευράς-πολύ μακριά για την Τουρκία, καθώς χάνει το μεγάλο πλεονέκτημά της, του ανεφοδιασμού δηλαδή και της υποστήριξης». Υπογράμμισε δε, πως ακριβώς το αντίθετο, ισχύει στην περίπτωση των ελληνικών νήσων που είναι κοντά στην Τουρκία: «Το Καστελόριζο μας ανησυχεί. Εκτιμώ πως, αν πάει στο Καστελόριζο, δεν θα πάει με σημαίες πολεμικές. Θα προσπαθήσει να μας δοκιμάσει, όπως κάνει πάντα και εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί».  
kranosgr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ